SVETISLAV PEŠIĆ OTKRIVA: “Saša Đorđević napušta klupu Srbije”

đorđević
eurobasket2015.org

Prema rečima jednog od najtrofejnijih trenera Evrope, selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević, napustiće kormilo državnog tima po završetku Evropskog prvenstva.

 

– Koliko znam i koliko sam informisan, on ima obavezu da vodi reprezentaciju na Evropskom prvenstvu i nakon toga da se bavi klupskom košarkom, što je sasvim normalno, jer je nemoguće voditi klupsku i reprezentativnu košarku. To je praktično nemoguće – rekao je Pešić u intervjuu za “Vice”

Pešić je jako dobro upućen u zbivanja u ekipi Bajerna iz Minhena koja u narednih nekoliko sezona planira prodor u sam evropski vrh.

– Za Sašu je možda dobro da vodi i reprezentaciju i klub, ali kada se završi Evropsko prvenstvo, on se, koliko znam, više neće baviti reprezentativnom košarkom, već samo Bajernom – izjavio je bivši selektor reprezentacije Jugoslavije i trener Crvene zvezde.

Pešić je između ostalog istakao da je menadžment ekipe iz Minhena zadovoljan radom Saše Đorđevića ali i da je Đorđević zadovoljan boravkom u nemačkom klubu.

– Mi smo svi sretni što je Saša kod nas trener, međutim znam da je i on sretan što je u takvom konceptu, koji on, kao trener, može dalje da razvija. Upravo za njega ne može da bude bolje. Naravno, uvek ima i boljih mogućnosti, ali u vremenu i fazi u kojoj je on kao trener, to je fantastično. Kad smo donosili odluku, pre svega smo hteli da imamo trenera koji je normalan, a ne kažem da su ostali nenormalni, već da je on trener koji za sobom ima i fantastičnu igračku i sportsku karijeru, koji je pokazao da može da bude veliki trener i sada je na njemu, pa neka se bori – rekao je Pešić.