Crvena zvezda u revanšu dočekuje Budiveljnik u Areni

Košarkaši Crvene zvezde će u revanš meču četvrtfinala Evrokupa ekipu Budiveljnika dočekati u Kombank areni.

Rukovodstvo kluba donelo je odluku da se odlučujuća utakmica za plasman u polufinale ovog evropskog takmičenja igra u našoj najvećoj dvorani kako bi igrači i stručni štab crveno-belih imali što veću podršku navijača u pokušaju da ostvare veliki uspeh.

Crveno-beli su u prvoj utakmici sa šampionom Ukrajine u Kaunasu poraženi sa 82:79 i na taj način ostvarili u potpunosti aktivan rezultat koji uliva nadu da bi Crvena zvezda mogla da nadoknadi zaostatak i po prvi put u istoriji se nađe među četiri najbolje ekipe Evrokupa:

– Želeli smo da što veći broj navijača bude prisutan na utakmici, jer nam je pozitivna energija sa tribina preko potrebna za ostvarenje cilja. Zato smo se odlučili da se revanš meč četvrtfinala Evrokupa sa Budiveljnikom igra u Kombank areni – počinje priču predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović i dodaje:

– Na utakmici sa Lokomotivom Kuban na početku takmičenja u Ervoligi imali smo istinski spektakl. Napravljena je fantastična atmosfera, o toj utakmici i celokupnom ambijentu se u superlativima pričalo širom Evrope i to želimo da ponovimo. Mislim da posedujemo sve preduslove za to. Protivnik je veoma kvalitetan, sa velikim brojem iskusnih internacionalaca tako da se očekuje vrlo uzbudljiva utakmica. Takođe, ovo je prilika da Zvezda ostvari istorijski uspeh u Evrokupu, a eventualni prolaz u polufinale bio bi prvi plasman među četiri najbolje ekipe u nekom evropskom takmičenju posle 1998. godine kada je Zvezda igrala u finalu međunarodnog Kupa Radivoja Koraća – istakao je Čović.

Cene ulaznica za duel sa Budiveljnikom koji je na programu u sredu 26. marta od 19 sati i 30 minuta biće uskoro poznate:

– Ono što mogu da obećam je da će cene ulaznica biti niže od onih koje smo imali za utakmice u Evroligi. Ali, ponavljam još jednom, besplatnih karata neće biti. Potrudićemo se da cene ulaznica budu pristupačne, ali će zato svi morati da plate kartu kako bi gledali meč. Kupovinom karte navijači će konkretno pomoći klub u finansijskom smislu i olakšati nam poslovanje – naglasio je Čović i potom dodao:

– Pozivam Zvezdine navijače da u što većem broju dođu u Kombank arenu i pruže nam podršku i pomoć jer nam je ona zaista preko potrebna. Samo zajedničkim snagama možemo da dođemo do cilja, a on je uvom slučaju više nego jasan, da pobedimo Budiveljnik sa četiri poena razlike – zaključio je Čović.