MAMUZE ZARIBALE: Ratnici deklasirali San Antonio za 2:0 u seriji! (VIDEO)

Kari
print screen/you tube.com/Ximo Pierto

Košarkaši Golden Stejta poveli su 2-0 u finalu Zapadne konferencije ubedljivom pobedom nad San Antoniom, rezultatom 136:100.

 

– Kao grupa smo izneverili sebe. Bilo je prilično jadno. Kao da nismo došli da igramo. Moramo da se ošamarimo, da se vratimo u treći meč i vidimo ko smo – rekao je trener San Antonija Greg Popović posle meča.

San Antonio je igrao bez Kavaija Lenarda koji je obnovio povredu u prvom meču ove serije, a Popović je posle meča rekao da “nema pojma” da li će biti spreman za treću utakmicu.

Voriorsi su, za razliku od prvog susreta kada su nadoknadili – 25, potpuno dominirali u ‘Orakl areni’ i iskoristili prednost domaćeg terena protiv oslabljenog rivala.

Dominaciju Golden Stejt predvodio je Stef Kari sa 29 poena 7 skokova i isto toliko asistencija. Pored Karija, solidan je bio i Patrik Mekou sa 18 poena, Kevin Durent je dodao dva manje, a Drejmond Grin je uz 13 poena imao 9 skokova i 6 asistencija.

Kod Mamuza je odličan bio Džonatan Simons sa 22 poena, a Davis Bertans je za 17 minuta postigao 13 poena uz stoprocentni učinak (3-3 za tri, 1-1 za dva, 2-2 slobodna bacanja).

Treća utakmica finalne serije Zapada igra se u noći između subote i nedelje u San Antoniju.