ČOVIĆ POŠTUJE ODLUKE EVROLIGE: Srbija će u kvalifikacijama nastupati BEZ ZVEZDINIH IGRAČA!

Nebojša Čović
kkcrvenazvezda.rs

Tokom poslednjih nekoliko sezona, okosnicu reprezentacije Srbije činili su igrači koju su svoju afirmaciju stekli u timu aktuelnog šampiona, prvaka ABA lige i Evroligaša. Već od naredne godine bi to moglo da se promeni.

 

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović, pojasnio je novo pravilo elitnog evropskog takmičenja, po kome igrači koji nastupaju u timovima Evrlogaša nemaju pravo nastupa u kvalifikacijama za velika takmičenja FIBA. Čović je u intervjuu za Novosti potvrdio da će trenutno najbolji klub u Srbiji poštovati odluku Đordija Bartomeua.

– Moramo da se rukovodimo time koje je takmičenje nama najvažnije, a to je Evroliga. Kako su stvari postavljene, u velikoj meri živimo na osnovu tog takmičenja. Potpuno bi bilo besmisleno da Crvena zvezda daje reprezentativce, a u isto vreme se igra Evroligino takmičenje. Oni koji su to smislili očigledno nisu dobro smislili. Direktno mislim na FIBA, ali ima još dovoljno vremena da probaju da se dogovore. Zašto bismo bili u inferiornom položaju u odnosu na NBA ligu, koja je već izrekla svoj stav? – pita se čelni čovek crveno-belih.

Prošle godine je rat između Evrolige i FIBA dostigao najvišu tačku, a izvesno je da će se novim odlukama sukob rasplamsati. U svemu tome, prema Čovićevim rečima, trebalo bi očekivati dodatne pritiske na naš savez.

– Neka bude kakvih god pritisaka, odluka će biti ovakva. Znam kakvu vrstu pritiska mogu da prave, da zamenjuju teze, ali toga smo se nagledali i naslušali u prošlosti. Sećate li se prošle godine kakvih je pretnji iz FIBA bilo, te kažnjavaće ove, one… I šta su uradili na kraju, koga su kaznili? Nikoga! Kakvu su FIBA Ligu šampiona napravili? – kazao je Čović.