DODIK BESAN ZBOG DULETOVE ODLUKE: “U sledećim kvalifikacijama igraće samostalna Republika Srpska” !

Duško Vujošević
kkpartizan.rs

Odluka Duška Vujoševića da odstrani igrače Igokee iz nacionalnog tima BiH, izazvala je veliku buru u istočnom entitetu ove zemlje.

 

Glavnu primedbu na rad selektora Vujoševića izneo je generalni menadžer Aleksandrovčana Igor Dodik, a sve se dogodilo pošto su igrači iz redova šampiona BiH ispali iz konkurencije za nacionalni sastav.

Uoči početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine, Vujošević je iz tima za meč sa Švedskom (sreda, 18h) izostavio Stefana Glogovca, Draška Albijanića, Nikolu Gajića i Darka Talića.

– Puna podrška momcima iz Igokee. Multietičnost na delu. Vidimo se u budućim kvalifikacijama kada samostalna Republika Srpska bude igrala – poručio je Igor Dodik, a prenosi Mondo.ba.

Igor Dodik je sin predsednika Republike Srpske Milorada Dodika. On veruje da je Vujošević vođen međusobnim sukobom, a glavni motiv je politika i nedavna izjava Duška Vujoševića da “BiH ima oblik srca, a srce tog srca je Sarajevo”. 

– Ako je stvaran razlog izostavljanja igrača Igokee neki navodni sukob koji je imao sa mnom, onda to definitivno nije u redu. Selektor ima pravo da bira tim, ali po mom sudu momci nisu to zaslužili. Svima je jasno šta je on želio da poruči. Ozbiljno sumnjam da je razlog taj verbalni sukob sa mnom. Aposlutno podržavam naše igrače bez obzira što su izostavljeni i oni će nastaviti da rade u našem klubu i da se dodatno razvijaju – rekao je Dodik a preneo Mondo.ba.

Pored reprezentacije našeg istočnog suseda, u grupi predkvalifikacija za SP nalaze se Švedska, Slovačka i Jermenija.