NEMA VREMENA ZA TUGOVANJE: Zvezda direktno iz Zagreba putuje na MEGDAN Švedu i drugovima! (VIDEO)

Dušan Alimpijević
Beta

Crveno-beli su sinoć doživeli vrlo neprijatan poraz u duelu sa Cedevitom, ali vremena za analizu jednostavno nema.

  

Posle pobede nad Barselonom i poraza protiv Cedevite, košarkaši Crvene zvezde putuju u Rusiju gde ih očekuje teško gostovanje i duel sa Himkijem. Trener Dušan Alimpijević upozorava da je predstojeći rival u Evroligi izvanredna ekipa, koja je pokazala da neće biti samo učesnik najjačeg evropskog takmičenja.

– Izvanredan sastav, koji je svojim potezima tokom prethodnog prelaznog roka, pokazao da ne želi i neće biti tek učesnik ovogodišnjeg izdanja Evrolige. Sa ovakvim rosterom, koji predvodi Aleksej Šved, Himki ima ozbiljne namere u VTB i Evroligi. Tu je i naš Stefan Marković, jedan od najboljih plejmejkera u Evropi, koji igra u oba pravca podjednako dobro, Čarls Dženkins koji je toliko puta pokazao kvalitet, ali i osobinu koju nemaju mnogi stranci, da je spreman da se podrede timu u potpunosti – naveo je Alimpijević za sajt svog kluba.

Crveno-beli će put Moskve direktno iz Zagreba, gde su sinoć poraženi od domaće Cedevite rezultatom 79:74. 

– Putujemo u Moskvu nakon loše utakmice u Zagrebu, nemamo ni previše prostora za pripremu, jedan trening, ali već smo najavljivali da nas očekuje jak ritam tokom ovih šest dana. Idemo u istom sastavu kao i za utakmicu u Zagrebu, nema Dangubića, svi ostali su spremni – kaže Alimpijević.

Kapiten Branko Lazić kazao je da ekipa u Moskvu odlazi sa željom da odigra dobru utakmicu.

– Nemamo mnogo vremena da se osvežimo i pripremimo, znali smo da nas očekuje ovakav ritam u ovom periodu. Himki je iskusna ekipa, sa velikim kvalitetom koji joj omogućava da napravi nešto značajnije u ovogodišnjoj Evroligi. Tu su Stefan Marković, moj nekadašnji saigrač Čarls Dženkins, dosta izuzetno kvalitetnih stranaca, i naravno ruski reprezentativac Aleksej Šved, kao lider te ekipe. Atletski izuzetan tim, ali idemo da odigramo dobru utakmicu, jer svaki meč u ovakvom takmičenju mnogo znači za naš tim – kazao je Lazić.

Utakmica izmedju Himkija i Crvene zvezde igraće se sutra od 19 časova u “Mitišči areni”.