NIKOLIĆ PRED BILBAO: “Evrokup je naša škola, ENERGIJOM i MLADOŠĆU protiv velikog rivala”

Miroslav Nikolić
Beta

Posle ubedljive pobede u utakmici koja je okončana NBA rezultato, košarkaši Partizana se okreću Evrokupu i meču protiv španskog Bilbaa.

 

Gostovanje u Bilbau biće veliki izazov za mladu ekipu Partizana, a trener ekipe Miroslav Nikolić najavljuje borbenu i energičnu igru od samog početka susreta.

– Kao i sve ekipe u našoj grupi, Bilbao ima iskusne i kvalitetne igrače protiv kojih će biti veoma teško da se igra. Ipak, biće to dobra škola za naše mlade igrače koji će i sutra dobiti šansu da steknu iskustvo i da pokažu napredak u odnosu na početak sezone. Idemo u Bilbao da im pariramo našom mladošću i energijom koja mora biti na najvišem nivou od početka do kraja utakmice – rekao je Nikolić.

Nikolić kaže da Samardo Semjuels ostaje u Beogradu gde će raditi po posebnom programu kako bi bio spreman za utakmicu protiv Cibone u Zagrebu.

Nakon što je zbog povrede lista propustio prve dve utakmice u Evrokupu, u crno-beli tim se vratio Marko Čakarević koji je pred polazak na put izjavio da očekuje težak meč.

– Još jedan težak meč je pred nama, ali i još jedna prilika da se maksimalno borimo i prikažemo u najboljem svetlu. Svesni smo da uloga favorita pripada njima, veoma poštujemo ekipu Bilbaa, ali isto tako smo svesni da smo  u stanju da igramo sve bolje i bolje. Važno je da budemo energični u svim fazama igre i da tako pokušamo da iznenadimo rivala – rekao je Čakarević. 

Nakon utakmice u Bilbau, crno-beli se vraćaju u Beograd i odmah produžavaju za Zagreb gde će se već u petak sastati sa Cibonom u ABA ligi.

Utakmica izmedju Bilbaa i Partizana igra se sutra od 20.30.