U NAJJAČEM SASTAVU: Crveno-beli spremni da napadnu “ranjeni” Real!

lazić
kkcrvenazvezda.rs

Crveno-beli u četvrtak uveče lete za Madrid na utakmicu 10. kola Evrolige. Nema povređenih, Alimpijević očekuje napredak.

 

Utakmica Real – Crvena zvezda (petak, 21.00) spojiće timove koji su tokom novembra beležili vrlo loše rezultate u Evroligi. “Kraljevići” su doživeli četiri poraza u poslednjih pet kola, a crveno-beli svih pet poraza!

Zvezdin problem je skoro potpuno novi tim, koji je posle obećavajućeg starta naglo “potonuo”, a Realov brojne povrede (Ljulj, Kuzmić, Ajon, Rendolf).

Iako je ovo nesumnjivo povoljan momenat za odmeravanje snaga sa slavnim klubom, u taboru srpskog šampiona ističu da je “Real uvek Real”, a da je na njima da pruže što bolju partiju i pokažu napredak u odnosu na prethodne utakmice.

Treba da nastavimo sa napornim radom i da prikažemo napredak u odnosu na loše mečeve protiv CSKA i Olimpijakosa. Takođe očekujem da mladi igrači nastave da napreduju i da uzmu još značajnije uloge. Prvi put od okupljanja u avgustu imali smo dovoljno vremena da se osvežimo i dobro treniramo, što nam je bilo potrebno – rekao je Dušan Alimpijević.

Real ima svojih problema, ali njihove ambicije se ne menjaju. Brzo su reagovali, doveli Tavareša i očekujem ih u najboljem izdanju – dodao je šef stručnog štaba.

Crveno-beli su u četvrtak trenirali u dvorani “Aleksandar Nikolić”, a za Madrid lete u 18 časova, uz presedanje u Rimu.

 

Vrlo je važno da će Zvezda protiv Reala nastupiti u najjačem sastavu, što se pre svega odnosi na povratak Pere Antića, koji je propustio tri od poslednjih pet mečeva u Evroligi.

Dvostruki šampion Evrope sa Olimpijakosom ističe da je pauza u ABA ligi iskorišćena za odmor i dobar trening.

Idemo u Madrid bez pritiska, jer je Real uvek Real, bez obzira na probleme. To ne znači da nećemo odigrati dobru utakmicu, ali ipak ne može da se očekuje da ovaj značajno izmenjeni tim, sa puno mladih igrača, već sada pravi vrhunske rezultate. Zvezdin koncept je razvijanje mladih igrača, za šta je potrebno vreme. Ali, napredujemo kao tim – ističe Antić.

Zvezda i Real redovno su se sastajali u Evroligi počev od sezone 2014/15 i rezultat je 4:2 u pobedama za Madriđane, koji su na domaćem terenu uvek bili više nego ubedljivi – 85:61, 98:71, 98:68.

Ranije su bili rivali u četvrtfinalu ULEB kupa 2007. i polufinalu Kupa Radivoja Koraća 1988. i sve četiri utakmice dobio je Real, dok je 2:0 za Zvezdu bilo u četvrtfinalu Kupa evropskih šampiona 1973.