“ŠAMAR KRALJU”: Košarkaši Crvene zvezde SRUŠILI Real usred Madrida – igrač odluke PERO ANTIĆ!

Crvena zvezda
Beta

Košarkaši Crvene zvezde razbili su tradiciju u Madridu i pobedili Real sa 87:83 u desetom kolu Evrolige (24:19, 15:27, 19:21, 25:20).

 

Utakmicu je odlučio Pero Antić trojkom u poslednjim sekundama Zvezdinog napada i na sedam sekundi do kraja utakmice.

Zvezda je u Madrid došla posle nekoliko teških poraza u Evroligi na madridskom parketu, ali i pet vezanih poraza ove sezone u Evroligi. Svoj skor su crveno-beli posle pobede nad Realom popravili na 3-5.

Real jeste igrao oslabljen za nekoliko prvotimaca, ali je tokom većeg dela meča imao i “Dončić faktor”. Dončić je bio i najefikasniji na meču sa 20 poena. Još 12 je imao Džejsi Kerol i 10 Trej Tompkins. Najefikasniji je u Zvezdi bio Tejlor Ročesti sa 18, Bjelica je dodao 16, a heroj meča Pero Antić 11 poena. Po deset su imali i Dobrić i Feldin

Pablo Laso u startnu petorku nije uvrstio neverovatnog Slovenca koji je ove godine najbolji igrač Reala i to se ispostavilo kao problem za Lasovu ekipu. 

Real se u prvih pet minuta mnoogo mučio sa izgubljenim loptama dok je Zvezda mnogo bolje igrala odbranu po kojoj ove sezone nije prepoznatljiva.

Bila je odlična tokom većeg dela meča u Madridu, a samo u prvih pet minuta Real je isto toliko puta gubio loptu. 

Zvezda se poprilično oslanjala na šut za tri poena koji je uz odbranu na kraju bio i glavno oružje za pobedu. Ako se izuzme nekoliko iskakanja u čuvanju pika kada su Tavares ili Rejes ostajali sami pod košem, Beograđani su igrali najozbiljniju odbranu od početka sezone.

Odnos snaga se menja kada je na teren ušao Luka Dončić. Real je zaigrao mnogo bolje i anulirao prednost srpske ekipe od 14:10, pa je do kraja prve deonice domaćin vodio sa 24:19.

Real je vodio i 28:21 posle koša Kerola, ali onda Bjelica i Dobrić pogađaju po trojku i potpuno vraćaju Zvezdu u igru.

Crveno-beli su preuzeli vođstvo od polovine druge deonice nakon dva sjajna prodora Ročestija i na poluvreme otišli sa +7, 46:39.

Antić je trojkom u trećoj četvrtini doneo i maksimalnih +13 (60:47), ali se Real polako približavao da bi poslednji nalet imao u četvrtoj četvrtini.

Imali su “kraljevići” nekoliko puta u njoj i napade da povedu, ali bi se Zvezda odbranila dobro, a onda trojkama rešavala. Dve veoma bitne dao je Nemanja Dangubić kada je Real pritiskao, ali je ključnu pogodio Pero Antić na sedam sekundi do kraja meča kada je utišao Madriđane i doneo Zvezdi preko potrebnu pobedu.