LJUBITELJI KOŠARKE, RADUJTE SE! Teodosić nagovestio skori POVRATAK NA TEREN

Miloš Teodosić
eurobasket2015.org

Povreda koju je Miloš Teodosić zadobio nastupajući za Los Anđeles Kliperse protiv Feniksa, u svom drugom NBA meču, nije bila bezazlena, uostalom mesec i po dana aktuelne pauze to dovoljno potvrđuju, ali je povratak kapitena "orlova" sve bliži.

 

Podsetimo, srpski košarkaš je 21. oktobra povredio fasciju tabana, odnosno tkivo koje povezuje petnu kost i prste, a njegov klub je potom obavestio javnost da će biti odsutan “na neodređeno vreme”.

Povrede ove vrste nisu retke kod sportista kao što su košarkaši, a osnovna metoda lečenja je – mirovanje. Obično, oporavak traje od 4 do 6 nedelja da bi bol spao, a u najtežim slučajevima, ako dođe do mikro pucanja ligamenata plantarne fascije, lečenje može da traje čak i do godinu dana. Ipak, Teo neće čekati toliko na povratak takmičarskim mečevima jer već počeo da vežba sa loptom, a minule noći je poslao i jednu sjajnu poruku ohrabrenja za sve koji vole njegove nastupe.

– Vidimo se uskoro – poručio je Teodosić putem Tvitera, uz fotografiju sa treninga Klipersa, što može da bude nagoveštaj da se njegov povratak veoma približio.

Pojedini specijalizovani košarkaški sajtovi koji prate baš Kliperse, javljaju da bi Teodosić mogao u subotu da zaigra protiv Vašington Vizardsa, a u ponedeljak, protiv Toronta, upravo će naš košarkaš biti u centru pažnje, jer će u “Teovoj noći” deset hiljada navijača koji prvi kupe ulaznice za meč sa Reptorsima dobiti lutkice sa njegovim likom.

Uz to, kako javlja američki novinar Tomer Azarli, trener Los Anđeles Klipersa Dok Rivers izjavio je kako je uveren da će Miloš Teodosić “zaigrati za dve, tri utakmice”. To se i poklapa sa prognozama da će ponovo biti na parketu ili protiv Vašingtona ili protiv Toronta.

Podsetimo, Teodosić je ovog leta prešao iz moskovskog CSKA u Los Anđeles Kliperse za koje je odigrao četiri predsezonske utakmice, uz proseke od 6,8 poena, 5,5 asistencija i jedne krađe za nepunih 25 minuta ukazane šanse po meču, a kada je takmičarska sezona počela, prosečno je na parketu provodio 16 minuta i za to vreme ostvarivao 5,5 poena i četiri asistencije.

Trenutno, Los Anđeles Klipersi imaju učinak 8-14, što ih svrstava na deseto mesto u Zapadnoj konferenciji.