SAVRŠENA CRVENO-BELE NEDELJA: Posle fudbalera, navijače OBRADOVALI KOŠARKAŠI – Zvezda savladala Efes!

Zvezda Efes
BETA

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su fantastičnu utakmicu i savladali Efes rezultatom 100:81 u 11. kolu Evrolige.

 

“Crveno-beli” su vodili od prvog do poslednjeg minuta utakmice, izuzetno dobro šutirali i na kraju potpuno zasluženo ostvarili četvrti trijumf u najelitnijem evropskom takmičenju.

Izabranici Dušana Alimpijevića tako su kompletirali savršenu nedelju svog kluba, pošto je fudbalska sekcija dan ranije prvi put posle više od 20 godina obezbedila plasman u nokaut fazu Lige Evrope.

Utakmica u hali “Aleksandar Nikolić” počela je sjajnom Zvezdinom odbranom, a “crveno-beli” su bili sjajno šuterski raspoloženi. Odmah na startu su stekli prednost, Efes je u jednom trenutku uspeo da se vrati, ali su Ročesti i Feldin doneli +6 na kraju prve četvrtine. Feldin je u tom periodu postigao čak 13 poena, a domaća ekipa je pogodila pet trojki iz šest pokušaja. 

U istom ritmu nastavilo se i početkom druge deonice – kada je napad malo zakazao, istakli su se Stefan Janković i Ognjen Dobrić, srpski šampion je došao do maksimalnih 12 poena prednosti, pre nego što je treći faul Bjelice prebacio ’momentum’ na drugu stranu. Turski klub je vezao nekoliko dobrih napada i na dva i po minuta do poluvremena smanjio na 45:40. 

Alimpijević je morao da zatraži tajm aut posle kog je usledila skoro desetominutna pauza, jer je došlo do problema sa semaforom, pa su igrači morali dodatno da se zagreju. Po povratku na teren bolje su se snašli domaći igrači i sa +6 završili poluvreme. 

Po povratku sa odmora Zvezda je brzo došla do ritma, vezala nekoliko dobrih napada, ali je serijom od sedam poena Efes uspeo ponovo da se približi i opet se spusti na jednocifren minus. Nalet rivala odbio je važnim poenima Feldin i meč je definitivno rešen u finišu treće i početkom četvrte četvrtine. U igri se našao Dejan Davidovac koji je opet imao značajnu rolu, vodio je ekipu do +14, da bi onda usledila kanonada trojki i Turcima spasa nije bilo.