PRILIKA ZA NOVU POBEDU NA STRANI: “Valensija je u seriji poraza, ali nije autsajder”

Dušan Alimpijević
Beta

Košarkaši Crvene zvezde igraju u Valnsiji protiv istoimene ekipe meč 12. kola Evrolige. Trener Dušan Alimpijević kaže da njegov tim ne može unapred računati na novu pobedu, uprkos tome što je Valensija u seriji negativnih rezultata.

 

– Valensija je u ovom trenutku, što se tiče Evrolige, u seriji poraza, međutim, tim sa Erikom Grinom, San Emeteriom i povratkom oporavljenog Bojana Dubljevića nikada ne može da ima ulogu autsajdera pred svojim navijačima, niti može da se kaže da je neko favorit pred odlazak na gostovanje u Valensiju. Naročito mi nemamo pravo to da kažemo, bez obzira što smo u dobrom ritmu i što smo prilično bolje izgledali u poslednjem periodu. Sportski motiv postoji, želimo dobar rezutat, a naša želja je samo veća iz utakmice u utakmicu – rekao je Alimpijević za sajt kluba.

Zvezda će na gostovanju u Španiji biti jača za doskorašnjeg košarkaša Mege Dilana Enisa.

– Polako ga uvodimo u akcije. Niti će Dilan uzeti nekome što je zaslužio, niti će on dobiti nešto što nije zaslužio. On je tu da pojača konkurenciju, da se izbori za svoje mesto i ulogu, za svoju minutažu. Već je dobrim igrama i ponašanjem skrenuo pažnju u dresu Mege, on će biti u sastavu za ovaj put, jer idemo na šest dana, potrebno je i da oseti i atmosferu i hemiju tima, da ga saigrači upoznaju, da se upozna sa sistemom. Zdravi smo, osvežili smo se i spremni idemo na seriju gostovanja – poručio je Alimpijević.

Utakmica između Valensije i Crvene zvezde igra se u petak od 20.30 sati.