ZVEZDA KAO LIDER ABA LIGE: Ekipa Dušana Alimpijevića ostvarila DESETU pobedu!

Dušan Alimpijević
Beta

Crveno-beli pobedili na gostovanju Mornaru i zauzeli prvo mesto tabele pred meč protiv Fenerbahčea u Turskoj. Dilan Enis debitovao i postigao prvi pogodak.

 

Crvena zvezda mts nastaviće seriju putovanja kao prvoplasirani tim ABA lige.

Ekipa Dušana Alimpijevića u nedelju je u Baru ostvarila desetu “jadransku” pobedu, preskočila Budućnost na osnovu koš-razlike i produžila niz trijumfa uoči gostovanja Fenerbahčeu u utorak.

MORNAR – ZVEZDA 74:82 (29:19, 15:28, 12:19, 18:16)

Raspucani domaćin počeo je utakmicu sa deset uzastopnih pogodaka i sa vođstvom od 13 poena, stečenim krajem prve deonice (25:12). Derek Nidam (15 poena) i Rejli Ros (14) nizali su dobre poteze, razigravali Uroša Lukovića (18) i stvarali velike probleme “uspavanim” Beograđanima, koji su se konsolidovali u drugom kvartalu, preokrenuli rezultat i potom čuvali vođstvo do kraja.

Uzastopnim rampama i energijom na obe strane parketa, Matijas Lesor bio je jedan od igrača koji su na vreme trgli Zvezdu, a svoju normu pogodaka ispunili su i Džejms Feldin (18 poena) i Tejlor Ročesti (13), koji je bio nervozniji nego inače.

“Iks faktor” crveno-belih u Baru bio je zapaženi krilni centar Stefan Janković, koji je za 17 minuta postigao 18 poena i dao veliki doprinos u pokretanju odlučujuće serije pred pauzu, na koju se otišlo sa tri poena prednosti gostiju.

Pogledajte njegov najatraktivniji potez.

Za razliku od prvog dela utakmice, u nastavku je Zvezda bila ta koja je nastavila da pogađa, dok su Barani prvi koš iz igre postigli tek u 26. minutu, posle prodora Borisa Bakića, za 48:61.

Mirno vođstvo, stečeno čvršćom igrom i važnim ofanzivnim skokovima (2:14 za Zvezdu), crveno-beli u završnici sačuvali poenima Milka Bjelice, Feldina i hladnokrvnog Dejana Davidovca. Mornar je u nekoliko navrata prilazio na pet poena zaostatka (67:72, 72:77), ali je branilac titule nalazio način da ipak bez problema sačuva prednost i uvede meč u miran kraj.

Posle još jednog uspešnog gostovanja, crveno-beli se okreću utakmici protiv šampiona Evrope – Fenerbahčea, na koju će otputovati direktno iz Crne Gore. Meč u “Ulker sports areni” zakazan je za utorak, a Alimpijevićev tim potom će se vratiti u Beograd, na ekspresnu pripremu za meč protiv Panatinaikosa u hali “Aleksandar Nikolić” u četvrtak.

Mornar: Pavićević, Ćalić, Mićović 8, Nidam 15 (2/6 za tri, 10 as), Mijović 1, Pavić 2, Vujošević 1, Mugoša 8 (2/5 za tri, 4 sk), Rejli Ros 14 (10 sk), Vranješ, Bakić 7, Luković 18 (9 sk)

Zvezda: Dangubić 5, Davidovac 10, Lazić 4, Antić (0/4 za tri, 11 skokova), Dobrić, Feldin 18 (4/10 za tri, 5 sk), Janković 18, Ročesti 13 (6 as), Lesor 3, Enis 1, Jovanović 2, Bjelica 8 (6 sk)