UZBUDLJIVA NOĆ ZA SRBE U NBA: Teodosiću falio koš do dabl-dabla, Jokić isključen zbog udaranja protivnika! (VIDEO)

Nikola Jokić
Beta

Srpski košarkaši Miloš Teodosić i Nikola Jokić istakli su se igrama u pobedama svojih klubova u noći između utorka i srede u NBA ligi.

 

Los Anđeles Klipersi su sa 122:95 pobedili Sakramento, a Teodosić je za 20 minuta dao osam poena, imao 10 asistencija i četiri skoka.

Bogdan Bogdanović je počeo sa klupe za Sakramento i za 28 minuta je dao devet poena, uz po tri skoka i asistencije, ali i jednu ukradenu loptu.

Jokić je igrao 25 minuta u pobedi Denvera nad Jutom sa 107:83. Pre nego što je isključen zbog udaranja Jonas Jerebka postigao je 13 poena i imao sedam skokova, pet asistencija i ukradenu loptu.

– Trčali smo paralelno i počeo je da me udara u mene, jednom, drugi, treći put. Kada sam video da će još jednom pokušao sam da ga “preplivam” da se oslobodim i udario ga. Nisam to uradio namerno, iznenadilo me isključenje. Da želim da udarim čoveka, ne bih ga udario tako – objasnio je srpski centar.

Boban Marjanović je igrao samo tri minuta u pobedi Detroita 107:83 nad Indijanom, tokom kojih je dao šest poena, bez promašaja jedan od jedan iz igre i četiri od četiri sa slobodnih bacanja.

Dalas je sa 98:93 pobedio Toronto, dok je Majami rezultatom 107:89 bio bolji od Orlanda. Čikago je sa 115:106 savladao Milvoki, a San Antonio je sa 109:97 bio bolji od Bruklina. Finiks je sa 99:97 pobedio Memfis.