“IGRAO JE MNOGO VELIKIH UTAKMICA”: Greg Popovič biranim rečima govorio o Bogdanu Bogdanoviću! (VIDEO)

Bogdan Bogdanović
Beta

Bek srpske reprezentacije je već u prvoj NBA sezoni skrenuo pažnju svojim igrama, a njegove nastupe budno prati i legendarni Greg Popovič.

 

Bogdanović je u duelu protiv Sparsa postigao 6 poena, 5 skokova, 5 asistencija, što nije moglo proći nezapaženo od strane dugogodišnjeg stratega Mamuza Grega Popoviča.

– Atleta je u dovoljnoj meri, jer morate biti veoma pristojan atleta da biste bili u NBA ligi. Ne možete biti najsporiji momak na svetu. Tako da je veoma dobar atleta, ali je i fantastičan košarkaš. Stvarno razume kako da igra, izgrađen je mentalno za to. Da li je u pitanju šut, shvatanje posebnih postavki na terenu, da li je u pitanju to sa kim igra, koji šutevi su dobri, a koji nisu, kako da igra sa saigračima – naveo je legendarni trener, a potom se i osvrnuo na period pre dolaska u NBA:

– Ima zaista visoku košarku inteligenciju i povrh svega toga ima odlične veštine sa loptom. Dodaje, šutira, ne plaši se, NBA ga ne uznemirava… Igrao je u mnogo velikih utakmica, a za to ne morate biti u NBA. Takvih utakmica ima širom sveta – navodi Popovič.

Pogledajte najbolje poteze srpskog beka u duelu njegovog Sakramenta i San Antonio Sparsa.