ALIMPIJEVIĆ NAGLAŠAVA ZNAČAJ DERBIJA: “Ponašamo se kao da nije bilo velike pobede nad Olimpijakosom”

Dušan Alimpijević
Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je danas da je svaki derbi sa Partizanom priča za sebe i istakao da su svi u crveno-belom svesni koliko je predstojeća utakmica u ABA ligi važna.

 

– Derbi je jedna utakmica u nizu za nas i koja nam dolazi posle nekoliko dana u kojima smo imali vremena da treniramo. A, svaki put kada smo imali vremena za dobru pripremu i trening ulazili smo u serije dobrih rezultata i igrali dobre utakmice – rekao je Alimpijević.

– Međutim, derbi je specifičan meč i mora da se izuzme iz svega toga. To je utakmica u kojoj svaki igrač igra na svom maksimumu. Derbi ima svoju draž, dešavalo se kroz istoriju susreta da nije dobijala bolja Crvena zvezda ili u tom trenutku bolji Partizan. Svaka ovakva utakmica je nova priča – dodao je trener Zvezde.

Košarkaši Zvezde dočekaće sutra Partizan u utakmici 18. kola ABA lige.

Zvezda je druga na tabeli regionalnog takmičenja sa 14 pobeda i tri poraza, dok je Partizan peti sa skorom 9/8.

Alimpijević je naveo da je Partizan u odnosu na prvu utakmicu promenio dosta toga.

– Igraju mnogo agresivnije i promena stranaca i igračkog kadra govori da nisu odustali od svog takmičarskog cilja. Mi se posle velike utakmice i velike pobede nad Olimpijakosom ponašamo kao da ništa nije bilo. Svesni smo koliko je ova utakmica od velikog značaja i koliko je značajna za naš klub – naveo je Alimpijević.

Da je derbi specifična utakmica i da nije važno ko je u kakvoj formi složio se i kapiten Zvezde Branko Lazić.

– Međutim, naš cilj se zna, ABA liga je naš prioritet pa je ova utakmica za nas izuzetno važna. Partizan je promenio puno toga od našeg prvog susreta, trenera i igrački sastav, zamenili su strance. Oni se bore za plej-of i sigurno će zbog toga biti dodatno motivisani – rekao je Lazić.

On je istakao da njegova ekipa želi odigra još jednu čvrstu i dobru utakmicu, nalik onoj protiv Olimpijakosa.

– Pozivam sve naše simpatizere i one koje vole Crvenu zvezdu da u ponedeljak ispune halu do poslednjeg mesta i pruže nam podršku u veoma bitnoj utakmici – rekao je je kapiten Zvezde.

Utakmica se igra sutra od 21.00 u dvorani “Aleksandar Nikolić”.