ALIMPIJEVIĆ VERUJE U SVOJU EKIPU: “Igrači su napredovali od početka sezone, nismo bez šanse”

Alimpijević
Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević ocenio je danas da njegova ekipa "nije bez šanse" u predstojećem meču protiv Baskonije u Evroligi.

 

– U odnosu na prvi meč, nije se mnogo toga promenilo kod njih. Promenili su trenera neposredno pred našu prvu utakmicu u Beogradu, igraju dobro, konstantni su i potpuno zasluženo su tu gde su na tabeli Evrolige, u ravnopravnoj borbi za plasman u Top 8 – rekao je Alimpijević za sajt kluba.

Košarkaši Zvezde sutra gostuju Baskoniji u utakmici 21. kola Evrolige.

Crveno-beli su na 11. mestu na tabeli sa skorom od osam pobeda i 12 poraza, dok je španska ekipa deveta sa jednim trijumfom više.

– U pitanju je ekipa koja je jedna od najboljih na centarskim pozicijama. Imaju puno opcija na toj poziciji, čvrsti su, stabilni i sve to na pravi način povezuje igrom u oba pravca jedan od najboljih plejmejkera trenutno, Grejndžer – rekao je trener crveno-belih.

On se osvrnuo na period između prve i ove druge utakmice sa Baskonijom.

– Oni se od tada nisu mnogo promenili, ali mi jesmo kao tim u odnosu na taj početak. Igrači su napredovali i individualno i sve to stavili u službu tima. Nismo bez šanse – rekao je Alimpijević.

Trener Zvezde za meč protiv Baskonije neće moći da računa na povređenog Peru Atića, kome se zbog povrede zadnje lože na poslednjem treningu pridružio i Marko Kešelj, pa je u avion za Vitoriju “uskočio” u poslednjem trenutku Džejms Feldin.

Košarkaš Zvezde Dejan Davidovac naveo je da je pred njegovom ekipom teška utakmica, ali da crveno-beli u Vitoriju putuju sa velikim samopouzdanjem nakon pobeda nad Olimpijakosom i Partizanom.

– Znamo da je Baskonija vrlo težak protivnik, igraju na svom terenu, znamo ih dobro, posebno su kvalitetni na pozicijama visokih igrača. I u Beogradu su igrali dobro, iskusni su, kažnjavali su svaku našu grešku. Dobar tim, ali ponavljam, želimo da napravimo dobar rezultat tamo i očekujem utakmicu koja će biti slična onoj u Beogradu – rekao je Davidovac.

Meč Baskonija – Crvena zvezda igra sutra od 20.30.