“SVI U PARTIZANU TREBA DA SE STIDE”: Oskrnavljen trofej kupa “Radivoja Koraća”, ovo je reakcija CRVENE ZVEZDE (VIDEO)

Kup Radivoja Koraća
YouTube Printscreen

Na društvenim mrežama se danas pojavio snimak na kome se vidi kako muškarac skida sa trofeja Kupa Radivoja Koraća pločice sa imenom Crvene zvezde. Partizan je u nedelju osvojio Kup pobedom protiv Zvezde u Nišu.

 

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da je šokiran time što je “jedan igrač ili navijač Partizana” skinuo sa trofeja Kupa Radivoja Koraća pločice sa imenom Crvene zvezde i pozvao na hitnu reakciju i istragu Košarkaškog saveza, pošto se, kako je navedeno, dogodila “poraz, bruka i sramota srpske košarke”.

Na društvenim mrežama se danas pojavio snimak na kome se vidi kako muškarac skida sa trofeja Kupa Radivoja Koraća pločice sa imenom Crvene zvezde. Partizan je u nedelju osvojio Kup pobedom protiv Zvezde u Nišu.

KK Crvena zvezda šokiran je snimkom koji se u utorak pojavio na društvenim mrežama, na kome se jasno vidi da neko (igrač ili ‘navijač’ KK Partizan) uz neprimerene i prostačke komentare, skida pločice sa trofeja kupa Radivoja Koraća na kojima su ime i grb našeg kluba, višestrukog osvajača tog takmičenja. Ovo skrnavljenje trofeja je definitivan poraz srpske košarke i Košarkaškog Saveza Srbije – navodi se u saopštenju.

Zvezda je zatražila od predsednika i potpredsednika Saveza, bivših igrača Partizana hitnu reakciju i objašnjenje srpskoj javnosti, kako je moguće da se to dogodilo.

Mada je sve ovo možda i logičan nastavak svega što se dešavalo tokom finalne utakmice kupa Radivoja Koraća, na kojoj isti ti čelnici nisu preduzeli ništa da se čelnici Zvezde zaštite od salvi uvreda, čak su i sa podsmehom posmatrali sve te scene, iako su po propozicijama morali (i mogli) da upozore zvaničnog spikera da se prekine sa vređanjem i ta utakmica zaista bude praznik srpske košarke – piše u saopštenju.

Zvezda je navela da je godinama u svojim prostorijama sa ponosom čuvala trofej i da nikome nikada nije palo na pamet da skida pločice sa imenima drugih klubova osvajača trofeja.

– Nakon ove sramote, koju će morati da objasni neko drugi, jedna stvar je jasna: Neki su, čim su se malo izdigli, pokazali svoje pravo lice, a to je da svi drugi pored njih treba da glume takmičarski dekor i trpe raznorazna poniženja, poput ovog. O odsustvu sportskog rivaliteta i fer pleju, da i ne govorimo. Takođe se pitamo i da li je ovo prvi korak doslednosti rečima novog predsednika Partizana Ostoje Mijailovića ‘da je Crvena zvezda neprijatelj’ – naveli su crveno-beli.

U Zvezdi su rekli i da “znaju” da će u Partizanu to da “relativizuju i izjednačavaju sa događajima iz 2014. godine”, kada su navijači Zvezde ukrali pehar, koji su pre toga osvojili crno-beli, i dali tadašnjem kapitenu Marku Simonoviću da ga podigne na njihovoj tribini.

Podsetićemo na činjenicu da su te godine navijači upali na teren i prisvojili trofej, a ovde je jasno da je klub dao u ruke NN licu (igraču ili navijaču) trofej da ga svesno oskrnavi. Zato od čelnika Košarkaškog Saveza Srbije Predraga Danilovića, i potpredsednika Dejana Tomaševića zahtevamo hitnu reakciju i istragu i kakve će biti konsekvence za još jedan šamar našoj košarci – piše u saopštenju.

Iz Zvezde su rekli da nestrpljivo očekuju odgovor i obavestili su čelnike Saveza da će prelazni pehar namenjen osvajaču domaćeg prvenstva zadržati u svojim prostorijama, bez obzira na ishod takmičenja, kako ga neko ne bi oskrnavio.

Zadržaćemo ga, jer je to istorija srpske košarke koju su pisali i Crvena zvezda i taj isti Partizan, Borac, OKK Beograd, Radnički sa Crvenog Krsta, FMP, Mega, Metalac… I u dobrom ili u nešto lošijem stanju, sa ili bez rezultata, svi oni i hiljade drugih klubova su istorija srpske košarke koju neko neće izbrisati i menjati skidanjem pločica sa trofeja koji pripada na prvom mestu srpskoj košarci. Zato svi u Partizanu treba da se stide jer, kako se odnose prema ovom trofeju, nisu ga ni zaslužili – navodi se u saopštenju.