OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Traži se novi šef stručnog štaba, SMENJEN SAŠA ĐORĐEVIĆ!

Saša Đorđević
Facebook.com/KSSrbije

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević dobio je otkaz u minhenskom Bajernu.

 

Uprava nemačkog kluba odlučila se na ovaj potez nakon što su Bavarci eliminisani u polufinalu Evrokupa od Darušafake, a potom u prvenstvu doživeli poraz (tek drugi ovosezonski), i to od Albe, koja je u Minhenu trijumfovala sa 72:91.

Otpuštanje Đorđevića, kog će u subotu protiv Oldenburga odmeniti pomoćnik Emir Mutapčić, “dok klub traži novo rešenja za šefa stručnog štaba” – kako se navodi u saopštenju Bajerna, obrazložio je izvršni direktor kluba Marko Pešić:

Posle dugog razmišljanja, shvatili smo da je našem timu potreban novi impuls i jedan novi pristup od strane vođstva. Uradili smo to iako smo prvi na tabeli Bundeslige, što bi u ovoj situaciji mnoge moglo da zbuni, a toj teškoj odluci smo pribegli u sklopu naših novih, velikih ambicija. Saši Đorđeviću se ceo Bajern zahvaljuje na njegovoj posvećenosti i ostvarenim rezultatima. Želimo mu sve najbolje – rekao je Pešić.

Đorđević je pred sezonu 2016/2017 stigao u Bajern posle vođenja ekipa Armanija, Benetona i Panatinaikosa, dok od 2013. sjajno diriguje košarkaškom reprezentacijom Srbije, sa kojima je osvojio srebra na prvenstvu sveta, Olimpijskim igrama i Evrobasketu.