Vujošević: Arbitri se igraju sa svojom sudbinom, teško ćemo pobediti ako ovako sude i u nedelju

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je da će njegov tim teško pobediti u četvrtom meču polufinalne serije ABA lige ukoliko sudije nastave da sude na štetu crno-belih.

 

– Zvezda je odigrala dobru utakmicu. Veoma grubo i prljavo im je dzvoljeno, ali su imali enegriju da igraju na takav način. Odlučujući faktor je skok Zvezde, a i pokazatelj njihove metalne prisebnosti – rekao je Vujošević.

Trener Partizana je potom preneo priču o sudijama.

– Posebno pogavlje je suđenje. Čujem izjave Blažiča, koji je udario igrača. Je l’ to borbenost, je l’ to moral? Kažu onda da se Marjanović udara po kolenima. Izvlače se stvari iz konteksta, kometariše se utakmica na kojoj smo mi šutnuli šest slobodnih bacanja –
dodao je Vujošević.

Trener Partizana je potom prokomentarisao nekoliko situacija tokom utakmice.

Pavlovićeva je greška što naseda na provokacije. Ali se ne svira faul pre toga. Način delegiranja, pa imate i vi oči. Vidi se sve. Nismo imali karakter da prevaziđemo i tu situaciju. Videli ste kakvi se faulovi sviraju na jednoj strani, a kakavi na drugoj. Sudije se igraju sa sudbinom mnogih ljudi, nesvesni da se igraju i sa svojom – izjavio je Duško Vuošević.

Za kraj trener Partizana je bio upitan da li Partizan može do pobede u nedelju na četvrtom meču.

– Ako bude suđenje kao danas, teško. Ako bude pošteno, možemo – zaključio je Vujošević.