Zvezda lako pobedila Cedevitu u Evroligi

Crvena zvezda
Beta

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu zagrebačku Cedevitu sa 94:74 (26:12, 17:20, 19:24, 32:18), u utakmici sedmog kola Grupe E u Top 16 fazi Evrolige i ostvarili četvrtu pobedu.

Zvezdu je do pobede predvodio Kvinsi Miler sa 22 poena, Vasilije Micić postigao je 14 uz devet asistencija, Marko Gudurić 13, a Maik Cirbes 10 poena.

U ekipi Cedevite najefikasniji je bio Džejkob Pulen sa 20 poena, Džejms Vajt postigao je 18 poena uz sedam skokova, a Miro Bilan 17 poena.

Zvezda sada ima četiri pobede i tri poraza, a Cedevita je posle trećeg uzastopnog poraza pretposlednja sa dve pobede i pet poraza.

Zvezda je igrala pred prepunim Pionirom, a bodrili su je najbolji teniser sveta Novak Djoković, zatim bivši kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković i legenda crveno-belih Marko Pantelić.

Cedevita je u Beograd došla bez trojice važnih igrača Luke Žorića, Marka Arapovića i Luke Babića, koji su povredjeni. Zagrepčani nikada protiv Zvezde nisu igrali u tako bučnom ambijentu, jer organizovani navijači domaćeg tima bojkotuju Jadransku ligu.

Crveno-beli su u takvom ambijentu silovito krenuli, predvodjeni Kvinsijem Milerom, koji je prvo postigao koš uz faul, a onda i “trojku”. Ceo tim je igrao sjajno i stekao dvocifrenu prednost, koja je u jednom trenutku iznosila i 17 poena – 26:9.

Džejkob Pulen je u samoj završnici meča postigao “trojku” za Cedevitu, tako da je Zvezda posle prve četvrtine vodila 26:12. Plejmejker crveno-belih Stefan Jović izašao je iz igre već posle četiri minuta zbog povrede i nije se vraćao u igru.

Zagrebačka ekipa je od druge četvrtine zaigrala mnogo bolju odbranu i predvodjena Pulenom i Vajtom uspela je da pridje na 10 poena zaostatka, ali je Zvezda uspevala da odbije napade pomoću Vladimira Štimca, Marka Simonovića, ali i Vasilija Micića, koji je odigrao svoju možda najbolju partiju od dolaska u Zvezdu.

Zvezda je na poluvreme otišla sa 10 poena prednosti, 43:32, ali je Cedevita u trećoj četvrtini potpuno usporila i umrtvila igru i strpljivom igrom i zonskom odbranom uspela da smanji razliku, tako da je u poslednju četvrtinu ušla sa šest poena zaostatka 52:46.

Zvezdu je krajem treće i početkom poslednje četvrtine vodio Kvinsi Miler, ali je u poslednjoj deonici Marko Gudurić serijom “trojki” vratio osetniju prednost, posle čega mu se priključio i Branko Lazić, tako da su crveno-beli na kraju zabeležili ubedljivu pobedu.

U osmom kolu 26. februara Zvezda će igrati na svom terenu protiv Efesa, a Cedevita dan ranije na gostovanju protiv Lokomotive Kubanj.