SRPKINJE ISPISALE ISTORIJU! Košarkašice OSVOJILE BRONZU, pogledajte najbolje momente meča

Košarkašice
Printsreen

Reprezentativke Srbije ispisale su istoriju ženske košarke u našoj zemlji, pobedivši selekciju Francuske u borbi za treće mesto na Olimpijskim igrama – 70:63!

 

Izabranice Marine Maljković su na taj način osvojile prvu medalju u istoriji Srbije, na svom debiju na najvećoj svetskoj smotri sporta.

Ovo je ukupno osma medalja za našu zemlju u Rio de Žaneiru, druga bronzana, a do kraja pretposlednjeg dana takmičenja slavićemo još sigurno dve – pošto vaterpolisti od 22.45 igraju sa Hrvatima u velikom finalu, dok je rival odbojkašicama u borbi za zlato, od 03.15 po srednjeevropskom vremenu, selekcija Kine.

Naše devojke uspele su da se uzdignu posle poraza u polufinalu, koji je uvek najteži, od Španije, i da pokažu da su potpuno zasluženo prvakinje Evrope. Srpkinje su dobro otvorile susret, sjajnom odbranom stvorile su razliku, ali su rivalke uspele da se vrate i održavaju priključak do odlaska na odmor (27:27).

Međutim, sve se dijametralno promenilo u drugih dvadeset minuta – ‘Orlice’ su zaigrale fenomenalno na obe strane terena, počele su da pogađaju šuteve sa distance u velikom procentu, nadskakale su rivalke, pa je prednost samo rasla. Nisu se opuštale ni kada je vođstvo iznosilo 15 razlike, već su do poslednje sekunde odigrale maksimalno ozbiljno i ušle u istoriju.

Najbolja u našem timu bila je Jelena Milovanović sa 18 poena (5/10 za dva, 1/3 za tri), sedam skokova i dve asistencije. Sjajno su je pratile Ana Dabović sa 11 poena (3/9 za dva, 1/2 za tri), uz pet asistencija i tri asistencije, odnosno Danijel Pejdž (osam skokova) i Sonja Petrović (četiri skoka) sa 10.

Istakla se i Milica Dabović sa devet poena, kao i Tamara Radočaj sa sedam. Kod Francuske najbolja bila Endene Mijem sa 18 poena.