EKIPA SA 100 LICA: Kanonada Partizana u drugom poluvremenu, za deobu drugog mesta u ABA! (VIDEO)

Frenk Robinson
ABA liga

Igokea je imala prednost i kontrolisala tok susreta tokom prvih dvadeset minuta, ali su aleksandrovčani ostali bez odgovora na šutersku kanonadu domaćina koja je usledila u nastavku.

 

Pobedom protiv Igokee, crno-beli su  zaokružili prvu polovinu sezone u regionalnoj ABA ligi. Ovim trijumfom Partizan je bar na 24 časa došao do deobe 2. mesta, a ekipa Aleksandra Džikića je na polusezoni pretrpela poraze od rivala koji objektivno imaju jači roster.

Jučerašnja partija tima iz Humske imala je dva lica. U prvom poluvremenu  je postignuto 27 poena (sedam u drugoj četvrtini) uz poslovično očajne sekvence u šutu iz igre. Nastavak je doneo sasvim drugačiju priču, pa su izabranici trenera Džikića neverovatnim šuterskim raspoloženjem zadali rebus aleksandrovčanima na koji nije bilo odgovora.

Čak 32 poena trećoj deonici od ukupnih 60 u drugom poluvremenu, u kom su trojke šutirali neverovatnih 11/13,  naspram 1/13 u prvom delu, pokazalo je da i u nastavku sezone od Partizana možemo očekivati neverovatne transformacije i oscilacije.

– Čestitam saigračima na borbi, kako u prvom tako i u drugom poluvremenu, i kada je išlo i kada nije išlo. Čestitam protiivniku na fer i korektnoj borbi. Izkanalisali smo neke loše stvari iz prvog dela i zasluženo stigli na kraju do ubedljive pobede – reči su  centra Partizana Miloša Kopricvice.

Sezona je duga, trener Džikić će nesumnjivo do odsudnih borbi izvući maksimum iz ovih igrača ali je nestalnost u igri pokazatelj da Partizan ipak ne može i ne sme pretiti bilo kome.

– Igrali smo na momente stvarno dobro, na momente dobro i na momente stvarno loše. Drugo poluvreme smo dali 60 poena, igrali smo brže, čvršće u odbrani, bolje u skoku i pogodili smo 11 trojki. Odmah sam bio bolji trener. U poluvremenu smo trenirali… Generalno, pokazali smo dva različita lica. Jedno koje nam se sviđa, jedno koje nam se ne sviđa. Sve to znamo bolje nego vi. Ima pitanja na koje ne mogu da dam odgovor vezano za igru, da objasnim zašto se nešto izdešavalo, ali u drugom poluvremenu smo igrali solidno, pametno, što bi se reklo. Nisam nezadovoljan, bilo bi bezobrazno da kažem da sam nezadovoljan. Neki momci su pali, neki su se digli. Stalno ponavljam da je sezona dugačka. Ima jedna druga stvar, čestitao sam momcima koji su bili tu i prošle sezone. Dve smo od onoga što smo imali prošle sezone i mislim da im je to bitno da su uspeli da urade – zaključuje Aleksandar Džikić.

Partizan sledeći meč igra protiv Bešiktaša u okviru FIBA Lige Šampiona.