ZVEZDA NA JADRANU NEMA KONKURENTA: Beograđani i posle gostovanja u Morči zadržali bespekoran učinak (VIDEO)

KK Crvena zvezda
twitter.com/kkcrvenazvezda

Na polovini takmičenja u regionalnom šampionatu košarkaši Crvene zvezde nemaju ravnopravnog protivnika.

 

U ječerašnjem okršaju dve najbolje plasirane ekipe pala je Budućnost i to u Morači, rezultatom 77:54 (23:18, 21:10, 16:18, 17:8).
 
Zvezda je odlično rasporedilla poene, Ognjen Kuzmić je postigao 13 poena, Čarls Dženkins  11, a Marko Simonović i Nejt Volters po 10. Stefan Jović je meč završio sa sedam poena i osam asistencija.
 
 
U sastavu podgoričana jedini dvocifreni bio je Džejms Rejnolds sa 11 postignutih poena.
 
Meč je najavljivan kao derbi dosadašnjeg dela prvenstva, jer su ove dve ekipe makar prema rezultatima u Jadranskoj ligi za sada pokazale najviše.
 
 
– Odigrali smo dobru odbranu, kako je vreme odmicalo raslo nam je samopozudanje i kontrolisali smo bitne elemente u igri Budućnosti. Držali smo sve u našim rukama i ostvarili bitnu pobedu, jer želimo prvo mesto pred plej-of – reči su prvog stratega Crvene zvezde Dejana  Radonjića.
 
Na polovini takmičenja, podgoričani su sada na deobi  drugog mesta sa beogradskim Partizanom koji ima skor 10-3. Trener ekipe Budućnosti Ilijas Zuros, nije krio razočaranje  slabom partijom svojih izabranika.
 
– Želim da se izvnim navijačima, jer smo ih razočarali. Nismo imali nikakav ritam, lako smo gubili lopte što je Zvezda kažnjavala. Promašili smo i neke lake šuteve, a nije mi se dopalo što smo previše šutirali trojke. Nije alibi, ali zaista imamo mnogo problema sa povredama, ne možemo da radimo punom snagom. Bili smo bez Savovića, a Klasen je ubačen sa dva treninga – kaže grčki stručnjak.
 
Svoj naredni meč, Crveno beli igraju protiv Makabija,  a termin rezervisan za ovaj susret je četvrtak u 20 časova.