“NIJE TAJNA DA ŽELIMO VEĆU PODRŠKU”: Pred Partizanom je težak zadatak, Džikić zna kako do pobede!

Džikić
kkpartizan.rs

Beogradski Partizan NIS, na svom terenu dočekuje lidera grupe E FIBA Lige šampiona, ekipu Bešiktaša iz Istanbula u sredu, Nakon desete pobede u 13 odigranih mečeva regionalne ABA j.t.d. lige, Crno-beli će se na evropskoj sceni suprotstaviti ekipi koja se sa 7 pobeda i jednim porazom u dosadašnjem toku takmičenja, nalazi pred vratima naredne faze.

 

U prošlom kolu FIBA Lige šampiona, Bešiktaš je na svom terenu savladao Šarlroa sa 68:66, dok je Partizan NIS sa 86:82 nakon produžetka, naneo Ludvigzburgu drugi poraz u drugom međusobnom duelu ove sezone.

Pred sutrašnji duel sa Bešiktašom, trener crno-belih, Aleksandar Džikić ističe da njegovi igrači na terenu moraju uložiti više energije od protivničkih.

– Bešiktaš je najkvalitetniji i najiskusniji sastav u našoj grupi, realno su sa skorom 7-1 već jednom nogom u sledećem krugu takmičenja. Vrlo su iskusna ekipa, sa šest stranaca koji imaju dominantnu minutažu i učinak i Vladimira Štimca, koji ima vrlo dobru sezonu –  rekao je Džikić za klupski sajt.

Strateg crno-belih najavljuje mnogo bolju igru od one u istanbulskom duelu, kada je Bešiktaš slavio rezultatom 77:62.

– Pokušaćemo da odigramo bolje nego u Istanbulu, pre svega u odnosu na njihove individualne kvalitete. Oni jesu kvalitetniji, a mi moramo da budemo ekipa sa više uložene energije, koja više radi na terenu. Koja više trči, koja se više bori. A nije nikakva tajna da bi voleli da nas podžzi što veći broj ljudi – poručio je Džikić.

Utakmica 9. kola E grupe FIBA Lige šampiona između Partizana i Bešiktaša, igra se u sredu od 20.30 u dvorani Aleksandar Nikolić.