“VEROVALI SMO U POBEDU”: Crno-beli presrećni posle jučerašnjeg podviga u Poljskoj! (VIDEO)

Adin Vrabac
Print screen/Facebook.com/ KK Partizan

Pomoćni trener Partizana nije krio zadovoljstvo posle jučerašnje pobede. Čanak je podsetio na probleme sa kojima su se Crno-beli suočili na gostovanju u Poljskoj. Posle svega, jučerašnja pobeda je istinski podvig.

U odsustvu trenera Aleksandra Džikića, Nenad Čanak je odradio maestralni posao, pa Crno-beli posle teškog gostovanja Zjelenoj Gori imaju dobre šanse da se nađu na drugom mestu grupe E, FIBA Lige šampiona.

– Odigrali smo tešku utakmicu, poput one u Beogradu. Imali smo sreće tada, imali smo sreće i ovde, ali mislim da smo tu sreću zaslužili –  podsetio je Čanak na prvi međusobni okršaj, završen rezultatom 58:56.

– Igrali smo utakmicu ABA lige u nedelju, došli smo ovde bez četiri igrača i bez prvog trenera koji je bolestan, ali momci su na to dobro reagovali. Borili smo se 45 minuta i na kraju je sreća zasluženo bila uz nas – zadovoljan je bio nekadašnji prvotimac kluba iz Humske.

Partiju karijere pružio je juče fenomenalni Adin Vrabac. Bez greške u šutu postigao je 16 poena, od kojih je poslednji pogodak presudio Zjelenoj Gori, na dve sekunde pre kraja.

– Nastupili smo bez četiri igrača i trenera Džikića, ali najvažnija stvar je bila da smo svi verovali u pobedu do samog kraja i da smo uspeli da je ostvarimo. Jako smo srećni zbog toga –  oduševljen je bio reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Crno-beli svoj naredni meč igraju na domaćem terenu protiv MZT-a, zatim počinje rasplet u grupnoj fazi Lige šampiona. Prvi naredni rival je Solnok.