UČINIĆE GA BESMRTNIM: Jezeraši znaju kako da se oduže svojoj legendi!

Šekil O'Nil
print screen/twitter.com/Lakers

Lejkersi su objavili da će krajem marta sledeće godine, na ulazu u Stejpls Centar postaviti još jedan spomenik. Uz Džerija Vesta, Karima Abdul-Džabara i Medžika Džonsona, stajaće i Šekil O'Nil.

Bio je jedan od dominantnijih centara NBA svih vremena, obeležio je celu košarkašku epohu igrajući za Orlando Medžik, Lejkerse, Majami Hit, Finiks, Klivlend i Boston.

Šekil O’Nil je na parketima NBA proveo  19 sezona, osvojio je četiri  NBA prstena  uz brojne individualne nagrade. Izabran je i među 50 najvećih NBA košarkaša svih vremena.

Šek je definitivno jedan od košarkaša koji su zaslužili spomenik, a Lejkersi će ga učiniti besmrtnim u martu sledeće godine. O’Nil je tek četvrti igrač Lejkersa koji će dobiti svoju repliku ispred dvorane Jezeraša i ukupno sedmi u NBA ligi.

Legenda Seltika Bil Rasel ima spomenik ispred TD Gardena u Bostonu, Majkl Džordan leti ispred Junajted Centra,  a Dominik Vilkins u Atlanti.

Pre O’Nila, Lejkersi su se odužili Džeriju Vestu, Medžiku Džonsonu i Karimu Abdul-Džabaru.

Šekov bronzani spomenik biće visok oko tri metra i težak nešto više od 600 kilograma, a predstavljaće ga u njegovoj karakterističnoj akciji, zakucavanju sa dve ruke!