15 od 15: Zvezda izdržala talas Cedevite i ostala neporažena na Jadranu!

simonovic
facebook.com/kkcrvenazvezda

Šampion Srbije i Jadranske lige zabeležio je još jednu pobedu u regionalnom takmičenju. U 15. kolu savladana je Cedevita, rezultatom 91:95.

 

Zvezda je loše krenula u meč, zaostajala je devet poena posle prvih deset minuta, ali predvođena Markom Simonovićem preokreće u drugom kvartalu, da bi u trećem stigla do +13. Potom se raspucao Rajan Boutrajt koji vraća Cedevitu u egal, ali Simonović sa penala u poslednjih 15 sekundi stavlja tačku na meč.

Opet je Simonović blistao, postigao je 27 poena (4/4 dva, 4/9 tri) za 30 minuta, a sjajno ga je pratio Ognjen Kuzmić sa 20 poena (8/11 dva) uz deset skokova.

Dvocifren učinak imali su još Čarls Dženkins sa 16, Nemanja Dangubić sa 13 (5/5 dva, 1/5 tri), te Stefan Jović sa deset uz osam skokova i sedam asistencija.

Cedevita je odličnom odbranom u prvom periodu kažnjvala brojne promašaje Zvezde u šutu za dva poena, te stigla do devet poena prednosti (22:13).

Međutim, crveno-beli “stežu” odbranu u drugom kvartalu, ograničavaju domaćina na četiri poena za pet minuta, a Dženkins pogađa dve trojke, “veže” osam poena i donosi preokret (29:26).

Crveno-beli poenima Kuzmića i Simonovića održavaju vođstvo do kraja poluvremena, a potom u trećem periodu pomenuti tandem pomoć dobija od Dangubića pa šampion stiže do maksimalnih 13 razlike (57:44).

Međutim, u poslednjih nekoliko minuta ovog kvartala razigrao se Rajan Boutrajt, pogađa nekoliko trojki, ukupno 18 poena u periodu, pa vraća Cedevitu na -7 (68:61).

Njemu se u poslednjem periodu pridružio Šurna koji pogađa nekoliko trojki, te dovodi Cedevitu na svega koš zaostatka u poslednjih 60 sekundi, ali crveno-beli uprkos bespotrebnim greškama uspevaju da odbrane vođstvo i zaključe 2016. 15. pobedom u ABA ligi.

U domaćem timu istakli su se Boutrajt sa 30 poena (4/7 dva, 6/13 tri), od čega je 18 ubacio u trećoj četvrtini, a pratili su ga Šurna sa 16 (4/6 tri), pogodivši sve trojke u drugom poluvremenu, te Rašard Džejms sa 11 poena.