PRAZNIK PRE PRAZNIKA: Fantastičnu kalendarsku godinu Zvezda završava protiv najboljih!

Dejan Radonjić
kkcrvenazvezda.com

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju u četvrtak od 19 časova aktuelnog prvaka Evrope, ekipu CSKA,. Pred novi izazov u Evroligi trener crveno-belih Dejan Radonjić, "Armejcima" je prepustio ulogu favorita.

 

– Godinu koja nam je za ponos završavamo utakmicom protiv prvaka Evrope. Sigurno da nam sledi još jedno veliko košarkaško veče. Analiza ove utakmice nije teška, dolazi nam u goste CSKA glavni pretendent da osvoji, odnosno da odbrani titulu prvaka Evrolige. Ekipa koja je pretrpela minimalne promene u odnosu na prošlu sezonu, otišao je jedan igrač, došla su dvojica, a zadržali su svoje najbolje igrače – kratko je sumirao pripremu za spektaklu koji je zakazan za četvrtak.

Radonjić je između ostalog apostrofirao značajnu razliku u pojedinačnom kvalitetu, ali tim koji vodi ima svoje adute naročito u igri 5 na 5.

– Ekipa (CSKA) koja je pretrpela minimalne promene u odnosu na prošlu sezonu, otišao je jedan igrač, došla su dvojica, a zadržali su svoje najbolje igrače. Tim koji igra sjajno, svi znamo da ih predvode Teodosić koji dominira Evroligom, tu je odmah i De Kolo koji je bio sjajan do povrede, ali je odmah u prvom meču po povratku na teren bio među najboljima. Pored njih dvojice, CSKA ima toliko kvalitetnih igrača, da su i bez Teodosića dobijali utakmice. Ekipa koja postiže preko 90 poena u Evroligi, i ima preko 20 asistencija po meču. Oni su favoriti, igrali su ovom ambijentu pre 8 meseci, dakle imaju iskustvo igranja pred našim navijačima, ali to ne umanjuje našu želju da dobrom igrom budemo konkurentni – rekao je Radonjić, a preneo zvanični sajt kluba.

U Beogradu su ove godine poklekli neki od najjačih klubova, u prvom redu španski velikani Real i Barselona. Zbog toga igrači i navijači našeg šampiona sa pravom mogu gajiti nadu o dobrom rezultatu u četvrtak.

– Verujemo u ono što mi možemo, i da zajedno sa našim navijačima dođemo do nečega što bi nam na kraju godine donelo ogromno zadovoljstvo – reči su trenera Crvene zvezde, koji je i dodao da je zdravstveni bilten ekipe pred ovaj susret dobar.