DRUGO MESTO NA DOHVAT RUKE: POBEDA PROTIV AEK-a za lakši nastavak sezone! (VIDEO)

Partizan
print screen/facebook.com/KK Partizan

Košarkaši Partizana igraju večeras poslednji meč pred svojom publikom u grupnoj fazi FIBA Lige šampiona. Susret sa atinskim AEK-om ima veliki rezultatski značaj, jer bi eventualnom pobedom tim Aleksandra Džikića i matematički obezbedio drugo mesto u grupi E.

 

Partizan je u dosadašnjih 12 kola ostvario učinak od 8-4, po mnogima daleko iznad projektovanih limita. Prošlonedeljnom pobedom nad belgijskim Šarlroa, Crno-beli su došli u sitauciju da sami pred svojom publikom, odlučuju o plasmanu na drugo mesto grupe E, koja bi im u zavisnosti od ishoda ostalih mečeva donela direktan prolaz u plej of.

– Mi smo obezbedili prolazak u sledeću fazu takmičenja, ali je ova utakmica vrlo važna jer određuje deo nastavka sezone, raspored utakmica i kvalitet protivnika. U specifičnoj smo situaciji, ali ćemo ipak dati sve od sebe da obradujemo naše navijaće – rekao je trener Aleksandar Džikić u najavi meča. 

Crno-beli će i na ovom meču biti lišeni usluga povređenih Vanje Marinkovića i Frenka Robinsona. Takođe, Džamont Gordon neće imati priliku da se večeras predstavi u crno-belom dresu jer još uvek nije registrovan kao igrač Partizana.

Nastup Novice Veličkovića je siguran, a očekuje se da bi donedavno povređeni Đorđe Majstorović mogao da dobije minute posle višenedeljne pauze.

Direktan plasman u osminu finala obezbediće 5 prvoplasiranih ekipa, a u narednu rundu sigurno idu i tri najbolje rangirana tima sa druge pozicije. Crno beli bi se eventualnom pobedom približili ovom uspehu, ali će u naredna dva kola tim iz Beograda budno pratiti zbivanja i u ostalim grupama takmičenja.

Eventualni direktan prolazak bi pružio prostor za kraći predah i saniranje nagomilanih povreda, koje su u velikoj meri uticale na kvalitet treninga i umor koji je akumuliran u dosadašnjem delu sezone.