Poruka navijača Partizana: “Srpska deca stajaće u stroju” (FOTO)

kk partizan
dnevno.rs

Navijači Partizana postavili su transparent sa neobičnim sadržajam na utakmici između crno-belih košarkaša i AEK-a u FIBA Ligi šampiona.

“Grobari” su u hali “Aleksandar Nikolić” razvili transparent na kome piše “Kosovo je Srbija”, a uz to i poslali sledeću poruku:

“Za čast, potomke i za zemlju svoju srpska deca stajaće u stroju”.

#grobari #kkPartizan #basketballCL

A photo posted by Partizan.net (@partizan_net) on

Time su se osvrnuli na prošlonedeljnu političku krizu kada je voz na kome je pisalo “Kosovo je srpsko” sprečen da uđe u Kosovsku Mitrovicu.

Inače, košarkaši Partizana su sinoć, nažalost, poraženi u dvorani “Aleksandar Nikolić” od grčkog AEK-a, u okviru 13. kola Lige šampiona – 69:65.

AEK i Partizan imaju učinak 7-7 posle ove utakmice, ali je grčka ekipa ostvarila pobedu i na domaćem parketu, pa je na trećoj poziciji ispred crno-belih, dok su na čelnim pozicijama Bešiktaš (11-3) i Ludvigsburg (8-5).

Crno beli su čitav meč bili u zaostatku (poveli su samo 2:0), a grčki tim koji sa klupe predvodi nekadašnji jugoslovenski reprezentativac Jure Zdovc je slavio, najviše zahvaljujući činjenici da su ubacili 13 trojki iz 32 pokušaja.

Partizan je predvodio je Stefan Birčević sa 16 poena uz osam skokova, 13 je dodao Novica Veličković uz šest uhvaćenih lopti i sedam promašaja, dok je Vil Hečer pogodio samo dva od 15 šuteva iz igre. 

AEK su nosili Larencakis sa 14 i Roko Leni Ukić sa 13 poena, pogodivši zajedno sedam od devet šuteva za tri poena.