Zvezda nepobediva u ABA ligi: Crveno-beli “srušili” i Igokeu

KK Crvena zvezda
twitter.com/kkcrvenazvezda

Crvena zvezda nastavila je seriju nepobedivosti u ABA ligi pošto je u meču 19. kola regionalnog takmičenja slavila u gostima protiv Igokee – 77:68 (39:38).

 

Ekipa Dejana Radonjića nastavila je sa strahovitom formom, srpski i regionalni šampion zabeležio je i 19. trijumf u regionalnom takmičenju, dok je tim iz Laktaša pretrepo deseti poraz.

Domaćin se dobro držao u prvom poluvremenu, uspeo je predvođen Vukom Radivojevićem da odgovori na nalete gostiju iz Beograda, odnosno da na odmor ode sa samo poenom zaostatka.

Međutim, crveno-beli su samo za nijansu pojačali ritam u nastavku i serijom od 12:0 prelomili susret u svoju korist.

Najbolji kod gostiju bio je Marko Simonović sa 22 poena (6/7 za dva, 3/4 za tri) i pet skokova, Milko Bjelica dodao je 11, a Nejt Volters 10 poena. Marko Gudurić ubacio je sedam poena, dok je Stefan Jović imao osam asistencija.

Kod Igokee se najviše istakao, bivši kapiten Zvezde, Radivojević sa 18 poena, ali ga je ispratio samo Strahinja Mićović sa tri manje.

Tim sa Malog Kalemegdana, koji je u četvrtak slavio protiv Makabija u Tel Avivu, zabeleživši petu uzastopnu pobedu u Evroligi, već u utorak očekuje duel sa Baskonijom u Vitoriji, dok samo dva dana kasnije dočekuje Panatinaikos u Pioniru.