Crno-beli bez muke: Partizan razvalio FMP u 19. kolu ABA lige

partizan
abaliga.com

Košarkaši Partizana ubedljivo su savladali ekipu FMP u 19. kolu ABA lige – 97:70.

 

Meč u Pioniru bio je nakratko prekinut zbog uvreda navijača crno-belih ka porodici Čović. Gostujući igrači su na nekoliko minuta napustili parket zbog uvreda predsedniku Crvene zvezde Nebojši Čoviću, ocu plejmejkera gostiju Filipa, odnosno njegovoj porodici, da bi kapiten crno-belih Novica Veličković morao da zamoli navijače da prekinu sa uvredama, posle čega su se igrači iz Železnika vratili na parket i meč je nastavljen.

Crno-beli su se tako učvrstili na drugom mestu na tabeli regionalnog takmičenja sa skorom od 15 pobeda i 4 poraza, dok FMP sada ima skor 7-12.

Partizan je tokom većeg dela meča kontrolisao meč, i nije ispuštao prednot koju je je stekao od druge četvrtine.

Ekipa iz Železnika samo je u prvoj četvrtini bila u zaostatku od pet poena, da bi u nastavku meča prednost Partizana bila dvostruka.

Pri rezultatu 40:27, navijači sa tribina su vređali članove porodice Čović pa su sudije odlućile da prekinu meč, koji je nastavljen posle deset minuta, a crno-beli su nastavili dominaciju do samog kraja utakmice.

Branislav Ratkovica bio je najefikasniji u Partizanu sa 21 poenom, a pratio ga je Veličković sa 17. Kod gostiju, Bolden najefikasniji sa 18, Čović je meč završio sa 15 poena.