PO STAROM RECEPTU: Početak paklene sedmice počinje POHODOM NA VITORIJU!

Crvena zvezda
print screen/twitter.com/ndanga

Košarkaši Crvene zvezde putuju  u Vitoriju gde će u utorak od 21.30, odigrati meč 19.kola Evrolige protiv Baskonije

 

Ekipa Dejana Radonjića ide na megdan četvrtoplasiranoj ekipi španske ACB lige, a istu poziciju tim trenera Sita Alonsa zauzima i u Evroligi. Crveno-beli će ovoga puta biti lišeni pomoći  povređenog Nemanje Dangubića. Jedan od igrača koji i te kako poznaje prilike u timu iz Vitorije je Milko Bjelica koji je u periodu od 2011. do 2013. godine branio boje slavnog kluba.

– U Beogradu smo bili kratko, bilo je dovoljno da odradimo dva treninga i pripremu utakmice u Vitoriji. Slede nam dve utakmice u tri dana, ponavlja se ono što smo već radili u dva navrata ove sezone u Evroligi. Idemo u Španiju u dobrom raspoloženju i gotovo kompletni, nema povređenog Dangubića, ali svi ostali smo zdravi, i želimo da odigramo dobru utakmicu protiv Baskonije. Pobede koje smo zabeležili nam daju samopouzdanje da nastavimo da radimo i igramo kao i do sada. Baskonija već drugu sezonu zaredom igra izvanredno, igrali su F4 prošle sezone i ove godine zabeležili mnogo pobeda. Plasman na tabeli pokazuje o kakvoj ekipi se radi. Nadigrali su nas u Beogradu, ali to je davna prošlost, ovo je nova utakmica – izjavio je Bjelica za zvanični sajt kluba.

Crvena zvezda nastavlja u NBA ritmu, pošto je zaokružila niz nepobedivosti u ABA ligi tokom čitave kalendarske godine. S obzirom da u ovom takmienju još uvek nema pravog izazova, više od svega raduju sjajne partije u Evroligi i uzlet od 5 vezanih pobeda.

– Idemo na noge jednoj ekipi koja igra izvanredno u kontinuitetu već dve sezone. Igraju lepu košarku, lepo ih je gledati na terenu. U prvom meču u Beogradu su nas potpuno nadigrali, bez ikakvo šanse da preokrenemo rezultat. To je motiv više da odigramo dobru utakmicu i uradimo sve ono što nismo u “Kombank Areni” i dođemo do pobede koja bi bila ogromna, uostalom kao i svaka u ovogodišnjoj Evrolige – reči su kapitena Luke Mitrovića.

U prvoj utakmici odigranoj u Beogradu Baskonija je slavila rezultatom 60:73. Odmah po završetku meča u Španiji ekipa se vraća u Beograd, gde je već u četvrtak očekuje novi spektakl. Rival Crvene zvezde je jedan od direktnih konkurenata za prolaz u četvrtfinale, atinski Panatinaikos.