SAVRŠENSTVO IGRE POD OBRUČIMA: Zvezda u Vitoriji zablistala punima sjajem! (VIDEO)

simonovic
facebook.com/kkcrvenazvezda

Crvena zvezda je juče ostvarila jednu od najbitnijih pobeda u sezoni a protagonista gotovo savršene predstave našeg šampiona, bio je iskusni bek Marko Simonović.

 

Košarkaši našeg šampiona, načinili su istinski podvig savladavši sinoć Baskoniju na gostovanju, rezultatom 69:87. Pobeda ima neverovatan značaj jer bi u slučaju eventualnog “kruga” koji je zbog ovogodišnjeg formata takmičenja skoro pa izvestan, tim Crvene zvezde bio u vrlo dobroj situaciji.

Do šeste uzastopne pobede, Crveno-beli su stigli zahvaljujući odličnoj igri čitavog tima, ali pre svega fantastičnog Marka Simonovića koji bar za sada igra svoju najbolju sezonu u karijeri.

– Velika pobeda za nas. Znali smo da će ovo biti teška utakmica, oni su sjajan tim sa karakterom. Igraju dobro tokom cele sezone i imali su težak meč prošle nedelje. Ušli smo u utakmicu kao u svaku drugu i bilo je savršeno. Pobedili su nas u Beogradu i to je bio još jedan razlog za nas da igramo što bolje i da pobedimo i uspeli smo – reči su Zvezdinog beka koji je na jučerašnjem meču zabeležio 23 poena i 5 skokova.

Posle prave odiseje i pobede nad tim koji je prošle godine nastupio na završnom turniru Evrolige, Crvenu zvezdu i beogradsku publiku sutra očekuje još jedan spektakl. U prestonicu stiže atinski Panatinaikos, a susret počinje od 19 časova.