BRAT NA BRATA: Večeras se igra “PRVO POLUVREME” !(VIDEO)

Džikić
kkpartizan.rs

Košarkaši Partizana večeras u Solunu započinju drugu fazu FIBA Lige šampiona.

 

Dva kluba su decenijama u vrlo dobrim odnosima a prijateljstvo se prenelo i na navijače koji svoj odnos definišu kao “bratski”. I pored odličnih relacija, Partizan je veoma motivisano krenuo na ovo gostovanje a dodatno samopouzdanje je ulila poslednja pobeda u ABA ligi, ostvarena nad najvećim rivalom.

Tim PAOK-a predstavlja odličan miks stranih igrača koji se pre svega izdvajaju po snazi i veoma iskusnih grčkih košarkaša koji imaju dosta skustva, potrebnog u ključnim momentima meča.

– PAOK u prvenstvu ima učinak 9-7, na deobi je od četvrtog do šestog mesta. Kao i ostali grčki timovi, ima punu rotaciju od deset igrača. Imaju dobar ‘sajz’ na centarskim pozicijama, spolja su glavni strelci Šibert i Mekfaden, unutra prva opcija Klanton. Domaći deo ekipe iskusan, plus nekoliko Grka u pravim igračkim godinama. Mogu da igraju efikasno i u tranziciji, ali im je i pozicioni napad organizovan i kontrolisan. Posebna specifičnost je činjenica da se igra na razliku, tačnije rezultat je vrlo bitan. Dakle od prvog do poslednjeg minuta mora se biti svestan da je utakmica u sredu tek prvo poluvreme – izjavio je Džikić a preneo zvanični sajt kluba.

Pobeda nad Crvenom zvezdom je mnogo značila Crno-belima, pa će meč protiv  grčkog predstavnika biti prilika da se vidi kako je uspeh u derbiju uticao na Džikićeve izabranike.

Neposredno posle završetka tog meča, trener Partizana je upozorio da pobeda protiv Zvezde ne znači ništa ukoliko se ne nastavi sa dobrim partijama pogotovo u mesecu februaru, kada će se možda i saznati Partizanova startna pozicija pred plej-of ABA ali i turnir Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

– Svaka utakmica koju igramo, pobedili ili izgubili, najvažnija je sledeća. Jesmo pobedili Zvezdu, to je lepa pobeda, oni imaju fenomenalnu sezonu, ali zbog tipa utakmice i nekih povreda, pojedini igrači verovatno neće nastupiti. Ne želim da vam dam imena jer nije 100 odsto sigurno da neće igrati, pa ćete reći da sam pokušao da vas prevarim. Mi imamo jednostavno pravilo, ne teramo igrače da igraju ako su povređeni. To je uvek njihova odluka. Ako veruju da mogu da pomognu, možda ćemo im pomoći lekovima ili nečim sličnim. Imamo ludački raspored u februaru, pa je sve u kontroli štete. Biramo utakmice, timove protiv kojih neki igrači ne moraju da igraju – rekao je trener Partizana Aleksandar Džikić.

Prva utakmica Partizana i PAOK-a se igra večeras od 20 sati.