TESNA PODEDA ZA VEĆI PRITISAK U REVANŠU: “Svima je žao što razlika nije veća”

Partizan
print screen/you tube.com/TheMaless

Crno-beli će dočekati revanš protiv PAOK-a sa zalihom od samo dva poena pa posle meča u Solunu ostaje žal što prednost iz većeg dela susreta, na kraju nije bila veća od konačnih 74:76.

 

Imali su crno-beli iz Beograda i prednost od 13 poena u toku druge deonice ali je već u trećem periodu PAOK uspeo da se približi a zatim i prestigne Partizan. Na kraju ipak pobeda za Beograđane koji su gotovo jedinstveni u oceni da je zaliha iz solunskog duela mogla biti ubedljivija.

– Znali smo šta nas čeka. Oni su ove sezone dosta bolji na svom terenu nego u gostima. Možda nismo imali mnogo vremena da se spremimo, ali smo se dobro spremili. Imali smo greške u odbrani i napadu, počevši od mene. Mislim da je trebalo da završimo sa većom prednošću, da lakše uđemo u utakmicu u poluvremenu. Možda je i ovo dobro. Nećemo se sigurno opustiti u Beogradu. Mislim da će biti lakše igrati pred našim navijačima – rekao je Birčević novinarima u Solunu.

Partizan je u prvom susretu baraža bio oslabljen neigranjem Novice Veličkovića i Džamonta Gordona koji su ostali na poštedi zbog paklenog rasporeda koji očekuje Crno-bele u narednom periodu.

– Prvo razmišljamo o Cedeviti, pa o kupu, pa ćemo onda da mislimo o PAOK-u. Moramo da ostanemo fokusirani da igramo meč po meč. U grupi smo nekada i mogli malo opuštenije, a sada nam sledi serija utakmica na ispadanje. Nije lako, ali igramo u Partizanu, timu koji je navikao da pobeđuje –  zaključuje Stefan Birčević u izjavi posle meča.

Vanja Marinković ističe da je najupečatljiviji utisak posle meča propuštena šansa da se obezbedi komotniji revanš.

– Dobro smo počeli utakmicu, napravili prednost, a onda su oni dobro odigrali treću četvrtinu i na kraju je bilo mučenje. Moglo je da bude i više za nas, ali bitno je da smo pobedili. Mogli smo i da izgubimo. Nikada u životu nisam igrao na razliku, tako da sam se na kraju malo zbunio. Primili smo trojku i ja sam pomislio da nema veze, a onda sam se setio da moramo da probamo da damo koš. Malo je čudno, ali takav je sistem – rekao je Marinković a preneo B92.

Ima još da se igra do revanša. Prvo Zagreb, pa kup, pa tek onda revanš. Nadam se da ćemo biti bolji i imati Novicu Velićkovića, Džamonta Gordona i ‘grobare’. Ubedljiva razlika je mač sa dve oštrice. Mogli smo da idemo i do 20, i ko zna kako bi onda bilo u revanšu. Možda je i bolje ovako, tamo ćemo da se stisnemo pa da ginemo. Mada, ginuli bismo i ovako. Meni je žao, svima je žao, što nije bila veća razlika – navodi Vanja Marinković.

Partizan sledeći meč igra u nedelju od 19 sati, protiv Cedevite u Zagrebu. Susret ima veliki značaj jer verovatno direktno odlučuje o plasmanu pred plej-of.