KOŠARKAŠICA PREŽIVELA PAKAO: Prošla kroz torturu WNBA jer joj se DOPADAJU MUŠKARCI!? (VIDEO)

Kendis Vigins
print screen/instagram.com/candice_d_wiggins

Bivša profesionalna američka košarkašica Kendis Vigins, imala je ogromnih problema u karijeri zbog seksualnog opredeljenja.

So happy to be back home at @therocksandiego 🙂 #church

A post shared by Candice Dana Wiggins (@candice_d_wiggins) on

Vigins, je bila igračica Minesota Linksa sa kojima je osvojila titulu WNBA 2011. godine. U svom obraćanju javnosti je istakla da 98 odsto igračica u WNBA ligi ima homoseksualnih sklonosti te da je činjenica da je heteroseksualka koštala mirnog života i duže košarkaške karijere.

– Bilo je veoma važno što sam heteroseksualka i što sam isticala da sam strejt. Mogla sam da igram još dve sezone, ali je bilo nemoguće zbog psihičkog stanja u kojem sam se nalazila. Bila sam u depresiji. WNBA nije bila gledana i njen značaj je umanjen. Sve je to bilo otrovno –  navodi Vigins.

Vigins u svojoj ispovesti navodi da je i pored trofejne karijere imala velikih problema tokom procesa prilagođavanja 

– Namerno su me konstantno vređali. Nikada u životu me nisu toliko nazivali k****m kao u prvoj sezoni. Uvek su mi stavljali do znanja da im se ne dopadam. Sve je moralo da se poredi sa muškarcima. Zato mnogi misle da moraš da izgledaš kao muško i igraš tako, da bi te poštovali. Nisam želela da buse tako, bila sam sušta suprotnost. Ponosna sam što sam žena i ja se u takvu kulturu ne uklapam – iskrena je Vigins.