PARTIZAN SE VRAĆA POD OKRILJE ULEBA: “Ispunili smo obaveze prema FIBA, rezultati nam garantuju Evrokup”

Dragan Todorić
print screen/facebook.com/KK Partizan novosti

Košarkaši Partizana završili su nastup u FIBA Ligi šampiona, a sportski direktor crno-belih Dragan Todorić, istakao je da nema šta da zameri igračima.

Partizan je sinoć okončao svoju avanturu u FIBA Ligi šampiona a prema rečima sportskog direktora, klub više nema obavezu prema FIBA.

– Ima dobrih ekipa, ali evidentno je da postoji disbalans u kvalitetu. Budućnost ovog takmičenja? Stvarno ne znam. Čitam da francuski i italijanski klubovi žele da se vrate u Evrokup. Mi smo igrali FIBA LŠ iz poznatih razloga, da se ne vraćam na nešto što se dešavalo pre šest, sedam meseci. Mi smo, koliko znam, plasmanom u ABA ligi već obezbedili mesto u Evrokupu. Sa FIBA smo potpisali jednogodišnji ugovor i nemamo više nikakve obaveze prema njima. Kakva će biti politika saveza, da li će se FIBA i ULEB nešto dogovoriti, u ovom trenutku teško je predvideti  – kaže Todorić.

Partizan će do kraja regularnog dela Jadranske lige odigrati još četiri meča u kojim tim iz Humske želi da obezbedi što bolju startnu poziciju pred plej-of.

– Već u petak igramo sa Zadrom. S obzirom u kakvom smo sastavu, nijedna utakmica do kraja neće biti laka. Imaćemo malo više vremena da se konsolidujemo, pre svega da bolesni igrači ozdrave, a njihov oporavak će potrajati duže nego što neki misle. Nije realno da se u sledećih desetak dana kompletiramo. Plej-of počinje 19. marta i nadam se da ćemo do tada biti u punom sastavu i koliko toliko konkurentni u doigravanju. Što se tiče drugog mesta potrebno je i da Cedevita izgubi jedan meč, a da mi dobijemo sve do kraja – izjavio je sportski direktor Partizana.

Partizan  sutra igra duel 23. kola Jadranske lige protiv Zadra. Utakmica počinje u 18 sati a ulaz je slobodan.