PARTIZAN PRESKOČIO KRKU: Rutinska pobeda crno-belih za nastavak trke sa Cedevitom!

Partizan-Krka
print screen/you tube.com/ABA liga j.t.d.

U pretoslednjoj utakmici regularnog dela ABA lige, košarkaši Partizana su rezultatom 94:80 savladali Krku iz Novog mesta .

 

Meč će ostati upamćen po povratku trenera Aleksandra Džikića, koji je bio zbog trovanja pauzirao tačno više od dve nedelje. U timu još uvek nema Vila Hečera a meč je propustio i kapiten srno-belih Novica Veličković zbog problema sa povredom. Sa druge strane u timu za ovaj meč našli su se Marinković, koprivica i Jovanović.

Odbrana Partizana nije blistala u prvih 20 minuta ako se uzme u obzir činjenica da je napadački najslabija ekipa na Jadranu, uspela da ubaci 44 poena za poluvreme i to na gostujućem terenu. Ipak, Crno-beli su uspeli da slome otpor Krke pred kraj duge deeonice serijom od 10:0 i tako na odmor odu sa prednošću od dva poena, 46:44.

U drugom poluvremenu sasvim drugačija slika. Partizan je uspeo da ograniči košarkaše Krke kada je protok lopte u pitanju i smanji broj otvorenih šuteva, samim tim i šutersko raspoloženje gostiju.

Partizan je tokom treće deonice imao višak i od 19 poena prednosti i za razliku od nekih ranijih situacija uspo da ga sačuva slavivši sa konačnih 94:80.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Stefan Pot sa 16 postignutih poena dok je Adin Vrabac ubacio 2 poena manje. 

U gostujućoj ekipi najzapaženiji je bio Dimec sa “dabl-dabl” učinkom od 19 poena i 11 skokova.

Crno beli u poslednjem kolu igraju u Laktašima protiv Igoke, a eventualna pobeda i kiks Cedevite, značila bi prednost domaćeg terena u polufinalnim duelima.