ZVEZDU ČEKA BUDUĆNOST: Srpski šampion čekira kartu ZA FINALE, u timu i STEFAN JOVIĆ!

Crvena zvezda
print screen/you tube.com/ABA liga j.t.d.

Košarkaši Crvene zvezde, doputovali su u Podgoricu gde ih očekuje druga utakmica polufinala ABA lige.

 

Posle dva poraza u Evroligi, koja su zakomplikovala Zvezdinu borbu za TOP 8, Creno beli se okreću obavezama u ABA. Za plasman u finale, potrebna je pobeda protiv Budućnosti koja se prema najavama iz redova našeg šampiona sigurno neće lako predati.

– U drugi polufinalni meč protiv ekipe Budućnosti ulazimo posle izuzetno napornog ciklusa mečeva, koji datira još iz perioda pre nego što smo odigrali prvu utakmicu u Beogradu protiv sutrašnjeg rivala. Sada smo imali dva evroligaška meča, u kratkom roku, iscrpljujući period za nas je svakako. Pokušaćemo ipak, u tim okolnostima da se pripremimo za ekipu Budućnosti, koja je nas očekuje u mnogo boljem statusu nego pred prvu utakmicu koju smo odigrali u Podgorici u ligaškom delu. Očekujem svakako i reakciju posle svih dešavanja koje su imali u timu. Nadam se da ćemo moći energetski da odgovorimo u ovom meču, da kvalitetne elemente u igri Budućnosti iskontrolišemo i iznesemo ovu situaciju u našu korist u pozitivnom smislu – rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Budućnost dočekuje branioca titule u ABA ligi posle otkaza koji je uručen amerikancu Markusu Vilijamsu. Iz tabora crnogorskog šampiona, navode da je to jednoglasna odluka svih u klubu, koja bi navodno pred najvažniji meč u dosadašnjem toku sezone trebala da ujedini Podgoričane. Da neće biti lako igračima Crvene zvezde dobro zna i Branko Lazić.

– Očekuje nas vrlo teška utakmica u Podgorici. Dobro se poznajemo sa ekipom Budućnosti, imali su 7 dana da se dobro pripreme za ovu utakmicu, a očekujem i da će reagovati na promene u timu. Iza nas je zaista težak i naporan period sa mnogo utakmica, ali moramo da budemo čvrsti, da odigramo borbeno, maksimalno skoncentrisano i to na teškom terenu u Morači – ističe Lazić a prenosi zvanični sajt kluba.

Pred ovaj susret, iz tabora našeg šampiona stižu najave da će plejmejker ekipe Stefan Jović biti u sastavu.

Meč se igra sutra sa početkom od 20 sati.