DUŠKO VUJOŠEVIĆ na klupi reprezentacije BiH: “SPECIJALISTA da od mladih talenata NAPRAVI TIM”

Dusko Vujošević
print screen/twitter.com/BasketMonde

Kao što se i očekivalo, trofejni stručnjak Duško Vujošević izabran je juče za novog selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. On će naslediti Damira Mulaomerovića, a angažman je sklopio za sledeće četiri godine.

 

Radiću sa reprezentacijom BiH s velikim zadovoljstvom, jer ona predstavlja deo zemlje u kojoj sam odrastao, u kojoj je formirano moje kulturno biće, koju sam jako voleo, pa, naravno, i taj deo zemlje Jugoslavije, izjavio je Vujošević za “Večernje novosti”.

Istakao je da mu znači i to što će moći da radi na svom maternjem jeziku.

Košarkaši BiH uvek su bili talentovani za ovaj sport. To je bila prva republika iz koje je neka ekipa sa prostora bivše Jugoslavije osvojila Kup šampiona – rekao je Vujošević, ističući uspeh sarajevske Bosne.

Vujoševiću sada predstoji upoznavanje sa igračima i pravljenje selekcije, a kako je istakao za “Večernje novosti”, dosta će se oslanjati na mlade snage. Više puta dosad rekao da je stručnjak koji je, upravo, specijalista da od mladih talenata napravi tim.

Pomoćnik na novom poslu će mu biti Josip Pandža, selektor kadetske reprezentacije BiH, koja je osvojila zlato na EP.

Prvi veliki ispit reprezentacija BiH će imati u avgustu, na pretkvalifikacionom turniru za SP 2019, u grupi sa Švedskom, Slovačkom i Jermenijom.

Dok ne preuzme tim bosanskih “zmajeva”, Vujošević će najpre završiti sezonu na klupi francuskog Limoža, koji se trenutno bori za ulazak u plej-of..