ZVEZDA SE UZDA U TRINKIJERIJA: ” Želimo pobedu na oproštaju od Evrolige” !

evroliga
print screen

Bamberg je odavno izgubio sve šanse za prolazak u TOP 8 , ali i te kako može da odluči kome će pripasti poslednja ulaznica za četvrfinale.

 

Pred rasplet u ligaškom delu Evrolige postoji samo jedna dilema: Zvezda ili Darušafaka. Računica kaže da u slučaju pobede Darušafake nad Bambergom, poslednjeg učesnika odlučuje duel u Turskoj. Pobeda Bamberga na svom terenu donela bi novu veliku šansu pulenima trenera Radonjića, da na svom terenu protiv ruskog Uniksa rezervišu  mesto među 8 najboljih.

Ovakav epilog bi dobro došao iscrpljenom i umornom timu Zvezde koji bi u eventualnom direktnom dvomeču, imao velike probleme na vrućem gostovanju u Turskoj. Ipak, trener Bamberga Andrea Trinkijeri uverava da će učiniti sve kako bi nemačka ekipa savladala Darušafaku i olakšala posao Zvezdi.

– Darušafaki treba pobeda kako bi ostala u igri za plej-of, tako da očekujem dobru utakmicu. Radi se o ekipi koju vodi odličan stručnjak i koja ima ‘oružja’ kojima može da nam naudi: Vonamejker, Klajburn i Vilbekin, svi oni imaju dvocifren košgeterski učinak tokom sezone – rekao je Italijan i najavio veliku borbu svog tima.

Bamberg ima obavezu pre svega prema sebi ali bi eventualnom pobedom mnogo olakšao i ekipi Dejana Radonjića.

– Darušafaka i dalje ima šanse za plej-of, ali mi želimo da igramo i budemo ozbiljni. Igramo na svom terenu tako da ćemo naravno da pokušamo da pobedimo jer želimo dobro da završimo učešće u Evroligi – kaže košarkaš Bamberga Nikolo Meli.