ČITAVA SEZONA STAJE U 4 DANA: Zvezda kroz majstoricu napada FINALE ABA!

KK Crvena zvezda
twitter.com/kkcrvenazvezda

Pobednik dobija veliku priliku da obezbedi učešće u narednoj sezoni elitnog takmičenja, a poraženi ostaje zaglavljen u kandžama surove košarkaške realnosti na ovim prostorima.

  

Košarkaši Crvene zvezde i Budućnosti igraju večeras meč odluke za ulazak u finale ABA lige.

Budućnost se u drugom susretu polufinala revanširala našem šamponu, zadavši mu ozbiljnu brigu pred večerašnji meč koji se zbog zauzetosti Pionira igra u dvorani u Železniku. 

Kada je reč o tradiciji, ona je na strani crveno-belih. Na poslednjih 8 mečeva u srpskoj prestonici, Crvena zvezda je u duelu sa Podgoričanima izašla kao pobednik. Ipak, sigurno je da će puleni trenera Ilijasa Zurosa pokušati da ponove igru iz druge utakmice i prirede iznenađenje

– Pred nama je poslednja utakmica za plasman u finale, znamo da će biti teško… Verujem u moj tim, bićemo konkurentni u Beogradu, ako budemo koncentrisani i borili se uradićemo pravi posao. Moramo da ispravimo malo stvari, da igramo sa više energije u odnosu na prvi duel i izdignemo se iznad pritiska na i van terena – rekao je trener Budućnosti.

Za Zvezdu je počela nedelja odluke u tekućoj sezoni. Eventualna pobeda protiv Podgoričana bi značila da je klub na  putu ka ispunjenju zacrtanih ciljeva. Ipak, ne treba zanemariti da Zvezdu očekuje i meč odluke sa Darušafakom.

– Čeka treći polufinalni duel protiv Budućnosti, koja je u ritmu takvom da iz nedelje u nedelju igra protiv Crvene zvezde. Ovo će biti četvrti put da igraju uzastopno protiv nas i to im omogućava da mogu da se odmore i pripreme za duele protiv nas. Moramo dobrom, odgovornom i koncentrisanom igrom da dođemo do pobede i plasmana u finale. Neće biti lako, Budućnost dolazi motivisana u Beograd i potrebno je da budemo na visini zadatka – kaže trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Susret Crvene zvezde i Budućnosti počinje večeras od 19 sati, a pobednika meča čeka zagrebačka Cedevita. Finale se igra na tri dobijena meča.