LAGANO DO FINALA ABA LIGE: Crvena zvezda ubedljiva protiv Budućnosti, Cedevite NOVA PREPREKA do titule

Crvena zvezda
print screen/you tube.com/ABA liga j.t.d.

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Budućnost 82:59 (21:15, 14:14, 32:22, 15:8) i sa 2-1 u seriji plasirali se u finale plej-ofa ABA lige.

 

Crveno-beli će treću godinu u nizu igrati u finalu regionalnog šampionata, a drugi put rival će im biti zagrebačka Cedevita.

Zvezda je u odlučujućem meču polufinala Budućnost slomila dominantnom predstavom u trećem periodu sa 32 poena, kada je stekla nedostižnih 20 razlike.

Domaćin je ispustio dvocifrenu prednost u prvom poluvremenu, ali na startu drugom “poguran” tehničkom greškom Savovića, te trojkama Simonovića i Dženkinsa pravi seriju 18:4 kojom je slomio Podgoričane.

Crveno-bele su predvodili Čarls Dženkins sa 17 poena i šest asistencija, te Marko Simonović sa 14 poena. Dvocifren učinak imali su još Ognjen Kuzmić sa 13 poena i deset skokova, te Milko Bjelica sa deset poena.

Kod gostiju su se istakli Boris Savivić i Džej Ar Rejnolds sa po 16 poena, dok su poentirali još samo Nemanja Gordić sa osam, potom Suad Šehović, Aleksa Ilić i Petar Popović sa šest poena, te Klasen sa jednim.

Zvezda i Cedevita će finalnu seriju početi 10. aprila, igraće se dva meča u dva dana u Beogradu, a posle dana pauze dva u nizu u Zagrebu, ako bude bilo potrebe. Titulu će osvojiti tim koji prvi ostvari tri pobede. Potencijalni peti meč će se igrati u Beogradu.