BJELICA O MEČU ODLUKE: “Ne idemo sa belom zastavom, već da nastavimo evroligaški put” !

Milko Bjelica
print screen/facebook.com/Vratimo se u Pionir - KKCZ

Košarkaše Crvene zvezde očekuje meč odluke za plasman u TOP 8 Evrolige. Protivnik je preskupi tim Darušafake, predvođen velikim trenerom ali i sa jednom pobedom manje u odnosu na našeg šampiona.

 

Računica je jednostavna – pobednik idemeđu najoljih osam u Evropi. O šansama Crvene zvezde za ostvarenje velikog uspeha za sajt Evrolige govorio je Milko Bejlica.

– Sada o tom osmom mestu direktno odlučuje jedan meč, ali slično je bilo i prethodnih sezona, kada su takođe igrice odlučivale o Top 16, a potom o Top 8 fazi. Meč u Istanbulu dolazi u nezgodnom trenutku po nas, odmah nakon što smo obezbedili plasman u finale ABA lige, a pre te serije od koje zavisi učešće u Evroligi naredne sezone. Ali šta je tu je – kaže iskusni centar i prepušta turskom predstavniku ulogu favorita.

– Njihova očekivanja su veća, shodno budžetu koji imaju, pojačanjima koje su doveli, treneru koga su angažovali kako bi napravili uspeh, koji još uvek nisu. Oni znaju da je ovo njihova šansa i to im stvara dodatno opterećenje. Na nama je da ostanemo mirni, gradimo našu igru i pokušamo da napravimo iznenađenje – izjavio je Bjelica.

Novi format takmičenja je doneo određene specifičnosti a one se pre svega najbolje ogledaju u broju pobeda koje su potrebne da bi se zaslužio prolazak među 8. 

– Mislim da je veća stvar to što sigurno niko nije očekivao pre početka takmičenja da 16 pobeda neće biti dovoljno za plasman u plej-of. Bilo je spekulacija da će 12 trijumfa biti dosta, ili 13, 14, a sada imamo 16 trijumfa i neophodan nam je još jedan za to poslednje, osmo mesto, koje vodi u nastavak takmičenja. Ipak, šta god da se dogodi, mislim da smo imali izvanrednu sezonu. Pobedili smo bar jednom većinu timova i sa te strane mislim da smo ispunili cilj. Ali, poslednja utakmica odlučuje. Darušafaka je favorit, ali daleko od toga da u Istanbul idemo sa belim zastavima. Mi imamo svoje šanse, imamo kvalitet da se borimo i nadam se da ćemo ostvariti rezultat koji će nam omogućiti da nastavimo naš evroligaški put ove sezone – optimistačan je Zvezdin centar.

Meč u Folksvagen areni, igra se u petak sa početkom od 19 časova.