CRVENO-BELI ELIMINISANI IZ EVROLIGE: Zvezda nedovoljno jaka za Darušafaku, poražena u Istanbulu

KK Crvena zvezda
twitter.com/kkcrvenazvezda

Crvena zvezda je završila svoju evropsku epizodu. Ali, ponosno – rušila je aktuelne i bivše evropske šampione, igrala jako, borbeno – do samog kraja.

 

Crvena zvezda nije uspela da napravi podvig i plasira se u četvrtinu finala Evrolige, pošto je poražena od Darušafake u Istanbulu u 30. kolu – 78:62 (25:14, 18:18, 12:17, 23:13)

Srpski i regionalni šampion je jako loše otvorio meč, što je turski sastav maksimalno iskoristio i uz malu pomoć arbitara brzo stigao do dvocifrene prednosti.

Stečeno vođstvo tim Dejvida Bleta čuvao je sve do finiša treće deonice, kada su crveno-beli propustili šansu da se u potpunosti vrate u meč i trojkom Nemanje Dangubića u egalu uđu u odlučujućih deset minuta.

Domaći su ponovo kaznili promašaje, povratili osetnu prednost i sredinom poslednjeg perioda i definitivno prelomili susret u svoju korist i zakazali duele sa madridskim Realom za fajnal-for.

Ipak, Dejan Radonjić i svi u timu iz Malog Kalemegdana moraju biti zadovoljni, a navijači ponosni na ekipu – koja je sa najmanjim budžetom uspela da zabeleži neverovatnih 16 trijumfa u elitnom takmičenju, uključujući i maestralne pobede protiv moskovskog CSKA, Real Madrida, Panatinaikosa, Fenerbahče, Makabi u Tel Avivu… Odnosno, nisu uspeli da savladaju samo Darušafaku, Efes i Olimpijakos.