SEZONA U ZNAKU DELIJA: ĐENKA najbolji kradljivac, TEO lider po broju asistencija! (VIDEO)

Dženkins
print screen/you tube.com/EUROLEAGUE BASKETBALL

Zvezdin bek je ligaški deo ovogodišnjeg elitnog takmičenja završio kao najbolji kradljivac lopti, a veliko priznanje pripalo je pleju CSKA Milošu Teodosiću koji je ubedljivo najbolji dodavač.

 

Košarkaš Crvene zvezde Telekom Čarls Dženkins, najbolji je kradljivac lopti, dok je Ognjen Kuzmić peti po broju skokova.

Dženkins je uspeo da “ukrade” 2,1 loptu po utakmici, a njegovi najbliži pratioci su Nik Kalates i Bred Vonamejker sa po 1,57.

Teodosić je imao 7,21 asistenciju po meču, a iza sebe je ostavio Vasilisa Spanulisa, Serhija Ljulja, Tomasa Ertela i Nika Kalatesa.

Teo se našao i na listi najboljih strelaca sa 16 poena po utakmici dok je pet i po više u proseku imao Kit Lengford iz Uniksa, trenutno najbolji poenter lige.

Najbolji indeks uspešnosti ima Nando De Kolo sa 22,74 indeksnih poena.

Kuzmić je peti skakač sa 6,97 skokova po utakmici. Najbolji u tom segmentu igre je Ekpe Judo iz Fenerbahčea. Nekadašnji šesti pik sa NBA drafta 2010. godine je regularnu sezonu završio sa 7,65 skokova po utakmici. Judo je i prvi na listi najboljih blokera (2,1 blokada).

De Kolo je bio najpouzdaniji izvođač slobodnih bacanja sa skoro 96% ubačenih penala, najbolji iz igre za dva je Gustavo Ajon iz Reala (70,3%), a najbolji trojkaš je Džon Dibler iz Galatasaraja sa 54% pogođenih šuteva van linije 6,75.

Sezona u EL se nastavlja 18. aprila kada su na programu prvi mečevi plej-ofa.