TRALJAV START I VELIČANSTVENI KRAJ: Zvezda povela u finalu ABA, ali svako opuštanje se kažnjava! (VIDEO)

Crvena zvezda - Cedevita
print screen/you tube.com/ABA liga j.t.d.

Poprilično ubedljivo su igrači trenera Radonjića savladali Cedevitu, ali je posle -15 iz prve četvrtine malo ko od pristalica Beograđana verovao da će konačan ishod biti 81:66.

 

Crveno beli su uspeli da posle traljavog starta savladaju Cedevitu i povedu u finalnoj seriji ABA sa 1:0. Ne tako ubedljiva četvrtina je po mišljenju trenera Radonjića, dovoljan razlog da se i drugom meču koji se igra večeras, pristupi maksimalno ozbiljno i oprezno.

– Znam da nas čeka težak zadatak i da je u ovakvim serijama drugi meč uvek opasan. Već smo imali iskustvo kad je takva situacija u pitanju, od pre nekoliko godina, kad smo u nekom trenutku došli do određene razlike u seriji protiv Partizana i pomislili da je to – to, a nije bilo tako, jer to nije bilo realno. I Cedevita je večeras pokazala ozbiljan kvalitet i nije slučajno ‘slagana’ da igra Evroligu. Niti je ova razlika na kraju realan odnos snaga, niti je realna večeras, niti uopšte, posebno ne kada je u pitanju tim koji sad nastupa za Zvezdu – rekao je Radonjić po završetku jučerašnjeg meča.

Cedevita je tokom susreta imala i 15 poena viška, ali su Crveno-beli uspeli da se vrate već do poluvremena, a na kraju i trijumfuju sa ubedljivih 81:66. Trener gostiju Đanmarko Poceko, nije štedeo sebe u analizi jučerašnjeg susreta, rekavši da je odgovaoran za veliki pad u drugom poluvremenu.

– Nije mi lako da pričam, mozak mi je mali, budala sam. Napravio sam nekoliko grešaka i izvinjavam se igračima. Imali smo mnogo problema na mestu pleja. Sutra će biti takođe veoma teško – rekao je temperamentni Italijan koji zbog suspenzije trenera Veljka Mršića vodi Cedevitu u prve dve utakmice finala.

Najbolji u redovima crveno-belih bio je Čarls Dženkins sa 20 poena i 5 asistencija. Kuzmić i Volters su dodali po 14 poena i 5 skokova, a Milko Bjelica je meč završio sa 13 poena.

U ekipi Cedevite najefikasniji je bio Tomas sa 14 poena a 12 su postigli Džejms i Bilan.

Druga utakmica finalne serije igra se večeras od 18 i 30.