SAOPŠTENJE KOJE ĆE MNOGIMA ULEPŠATI DAN: Sale Đorđević je zvao Denver Nagetse – da pita za JOKIĆA!

Nikola Jokić
print screen/you tube.com/DownToBuck

Košarkaški savez Srbije objavio je saopštenje koje će mnoge obradovati.

 

Posle brojnih spekulacija i priča da će Nagetsi Nikoli Jokiću zabraniti da igra za Srbiju na predstojećem Evrobasketu, KSS objavio je vanredno saopštenje koje prenosimo u celosti.

S obzirom na učestalu neprofesionalnost da se o igračima, kandidatima za košarkašku reprezentaciju Srbije, prve vesti o eventualnom otkazivanju učešća često šalju kroz medije preko trećih lica, umesto da se prvo obavesti Košarkaški savez Srbije, ne želimo da kao ozbiljna košarkaška institucija priznata u Evropi i svetu, dajemo šansu za bilo kakvo proračunato pogrešno izveštavanje, već da ukratko objasnimo sportskoj javnosti, ali i svim igračima i saradnicima, istinitu činjenicu.

 

Ni jedan NBA, niti bilo koji drugi klub nema pravo ni mogućnosti (osim u slučaju povrede) da svojim igračima koji su pod ugovorom zabrani igranje za nacionalne timove svojih zemalja iz mnogo razloga, ali, pre svega, jer se kroz reprezentativne pripreme i takmičenja njihovi igrači razvijaju i vraćaju u svoje klubove mnogo bolji i zreliji nego što su bili. Samim tim, klubovima je u direktnom interesu da što više njihovih igrača postanu standardni reprezentativci svojih zemalja, pogotovo onih koje imaju šansu da se kroz takmičenja bore za osvajanje medalja.

Kao potvrdu našeg stava, a sigurni smo i stava svih sportskih radnika, u nastavku prilažemo odgovor potpredsednika i pomoćnika generalnog menadžera Denver Nagitsa gospodina Arturasa Karnišovasa, koji je korektno i sportski odgovorio na pravovremeno i konkretno pitanje upućeno od strane KSS – „Da li i zašto Denver zabranjuje nastup njihovog igrača Nikole Jokića za reprezentaciju Srbije na EP 2017?“:

Na osnovu FIBA/NBA dogovora, ne možemo da zabranimo Nikoli da igra za Srbiju. Javite mi se ako imate još pitanja. Već sam imao razgovor sa Sašom Đorđevićem na ovu temu. Hvala vam – poruka je Karnišovasa.

Ovim završavamo sa bilo kakvim komentarima povodom ove situacije  – navodi se u saopštenju koje je potpisao Predrag Danilović, predsednik KSS